Președintele sud-coreean Moon Jae-in se află în vizită în Statele Unite în săptămâna aceasta. Planurile de călătorie ale președintelui sud-coreean se învârt în mare parte în jurul Adunării Generale a ONU. Dar printre altele, conform mass-mediei coreene, programul lui Moon Jae-in include și o întâlnire cu Albert Bourlar, CEO al Pfizer. Această companie este unul dintre cei mai buni și mai mari furnizori mondiali de vaccinuri COVID-19.

În luna mai, Moon și președintele SUA Biden au ajuns la un acord de dezvoltare în comun între cele două țări a vaccinului anti COVIC-19. Acordul se așteaptă să fie detaliat săptămâna aceasta, în urma unei ceremonii oficiale la care va participa Moon. Oricum, parteneriatul se află în centrul unui plan de investiții de 2 miliarde USD menit să poziționeze Coreea de Sud drept cel mai mare centru de producție a vaccinurilor din Asia.

Samsung ar putea produce vaccinuri Pfizer

În mod surprinzător, Samsung este menit să joace un rol integral în acest impuls de cercetare și dezvoltare. În acest caz, „Samsung” se referă la Samsung Biologics. Aceasta este o subsidiară Samsung, o unitate biotehnologică din Incheon, a Samsung Group. Partea coreeană a tranzacției include și capacitățile de producție ale SK Bioscience, conform SamMobile.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Moon Jae-in născut la 24 ianuarie 1953) este actualul președinte din Coreea de Sud din 2017. Părinții lui sunt refugiați din Coreea de Nord. Revista americană Time l-a inclus în Topul cel mai influente 100 de persoane din 2018.[/vc_message]

În afară de producția de vaccinuri, Samsung a fost implicat și în combaterea pandemiei globale pe alte fronturi. De exemplu, a introdus o modalitate pentru utilizatorii Samsung Galaxy de a-și stoca certificatele digitale pentru vaccin pe dispozitivele lor. Funcția, dezvoltată alături de Commons Project Foundation, a început să se lanseze la nivel global la începutul lunii septembrie.

Samsung a lansat și serviciul Galaxy Sanitizing Service pentru vă dezinfecta gratuit telefonul. De asemenea, Samsung a donat unor guverne și comunități locale fonduri și bunuri în valoare de 29 milioane USD pentru a ajuta în lupta contra COVID-19.