Samsung Biometric Card IC: o soluție de plată All-In-One

248
Samsung Biometric Card IC All In One
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a lansat Biometric Card IC, o soluție de securitate all-in-one. Samsung Biometric Card IC aduce o varietate de lucruri de care au nevoie utoilizatorii pentru a face tranzacțiile de zi cu zi mai sigure și mai convenabile. Acest nou cip de securitate a amprentei a fost selectat drept câștigător al premiilor CES 2023 Best of Innovation în categoria Cybersecurity & Personal Privacy.

Dar ce este un card biometric? nu mai există cod PIN sau semnătură? Este o tehnologie inovatoare a cardului de plată clasic, numită acum card biometric. Acesta oferă deținătorilor o modalitate sigură și convenabilă de a se autentifica la punctul de vânzare folosind amprenta în loc de PIN. Deținătorii unui astfel de card nu trebuie să introducă un PIN pentru tranzacțiile de mare valoare, astfel tranzacțiile devin mai rapide. Un strat suplimentar de securitate reduce îngrijorările legate de furtul cardului sau PIN. În ace fel crește încrederea în utilizarea cardului, chiar dacă cardul este furat sau pierdut.

Samsung Biometric Card IC: Tranzacție ușoară și sigură

Pe card pot fi adăugate până la trei amprente digitale, care sunt stocate în siguranță pe card. În funcție de politica emitentului cardului, înregistrarea amprentelor se poate face acasă sau într-o locație supravegheată, personală, selectată de emitent. Pentru a efectua o plată, deținătorii de carduri își pot atinge sau introduce cardul biometric la un terminal standard de punct de vânzare EMV cu degetul plasat pe un senzor încorporat în card. Cardul biometric al companiei Samsung Electronics verifică instantaneu identitatea utilizatorului cardului, eliminând necesitatea introducerii unui PIN. Dacă potrivirea biometrică are succes, utilizatorul cardului este autentificat și tranzacția continuă.

Potrivit Biometrics Institute între elementele care pot fi măsurate pentru a particulariza o ființă umană se numără: amprentele digitale; trăsăturile feței; caracteristicile irisului; geometria palmei și a degetelor; vocea și profilul ADN.

Fără a oferi comerciantului nicio informație biometrică, un card biometric scanează amprenta și o compară cu șabloanele de amprentă stocate pe card. La punctul de vânzare, cardul compară imaginea scanată cu șabloanele de amprentă stocate pe acesta.

Șablonul de amprentă digitală înregistrat nu poate fi modificat sau partajat în afara cardului. Șabloanele biometrice sunt puternic criptate și protejate împotriva accesului neautorizat pentru a preveni orice modificare frauduloasă. Datele biometrice nu părăsesc cardul deoarece șabloanele înscrise nu sunt stocate de emitent și imaginea scanată nu este partajată comerciantului. Ca urmare, informațiile biometrice sunt protejate și nu pot fi accesate și nici utilizate în afara cardului.

Utilizare convenabilă pentru mai multe categorii de persoane

Un card de plată biometric poate fi o soluție pentru persoanele cu dizabilități de învățare, probleme de alfabetizare sau deficiențe de vedere. De obicei astfel de persoane au probleme cu metodele tradiționale de plată. Autentificarea biometrică cu amprentă digitală poate îmbunătăți incluziunea financiară pentru aceste persoane. Samsung Biometric Card IC oferă o modalitate convenabilă, simplă și sigură de a utiliza cardurile pentru a efectua plăți, înlocuind alte forme comune de verificare, cum ar fi o semnătură scrisă sau un număr PIN.

Principalul obstacol tehnic în calea introducerii cardurilor biometrice în curent a fost costul de producție al acestora. Cu Samsung Biometric Card IC compania a găsit o soluție pentru a reduce costurile fără a sacrifica funcționalitatea și securitatea. Soluția Samsung combină tehnologiile proprietare Samsung, cum ar fi senzorul de amprentă digitală, procesorul securizat, elementul securizat și software-ul proprietar pentru a crea prima soluție de cip de securitate all-in-one din industrie pentru carduri biometrice.

Samsung Biometric Card IC facilitează crearea și distribuirea cardurilor biometrice pentru bănci și alte organizații. Soluția cu un singur cip poate ajuta producătorii de carduri să reducă numărul de cipuri necesare și să eficientizeze procesele de proiectare a cardurilor pentru cardurile de plată biometrică, combinând cele trei funcții esențiale într-un singur cip. În plus, algoritmul proprietar de autentificare a amprentei Samsung și tehnologia anti-spoofing permit tranzacții mai sigure.

Produsul poziționează Samsung ca prim-motor pe piața IC de plată de următoarea generație. Samsung va contribui la extinderea pieței cardurilor biometrice prin prezentarea unei noi experiență de plată.” A declarat Gwanbon Koo, vicepreședinte al echipei de dezvoltare a produselor de securitate, potrivit Samsung Newsroom.