Aplicația Samsung Bitcoin, un portofel pentru criptomonede

1529

La Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), au apărut trei aplicații interesante ale companiei Samsung. Potrivit GalaxyClub și SamMobile, documentele sunt pentru aplicațiile Blockchain KeyStore, Blockchain key box și Blockchain Core. Nu trebuie să avem imaginație bogată pentru a deduce despre ce este vorba. Este o viitoare aplicație Samsung Bitcoin.

Aplicațiile nu dezvăluie detalii reale, altele decât faptul că mărcile aparțin într-adevăr unor produse sau servicii legate de telefoane. „Smartphone-uri; Aplicații software pentru utilizarea cu dispozitive mobile; Platforme software de calculator; Software de aplicație.

Samsung se pare că a construit o aplicație Bitcoin, despre care se zvonește că ar putea fi lansată în prealabil cu Samsung Galaxy S10 anul viitor. De asemenea, se spune că are un portofel dedicat monedelor virtuale pentru a permite utilizatorilor să vizualizeze toate informațiile despre cont și istoricul tranzacțiilor, precum și despre tranzacțiile monedelor virtuale.

Aplicația Bitcoin de la Samsung va depozita în siguranță criptomonedele

Cryptomonedele sunt stocate în portofele digitale calde și reci. Ele au coduri publice și private necesare pentru mutarea monedei digitale. Portofelele reci sunt considerate mai sigure, deoarece sunt păstrate offline. Hackerii nu pot accesa codurile din portofelele respective și este necesar accesul fizic la dispozitivul care are portofelul rece.

Aplicația Samsung pentru portofelul rece va permite utilizatorilor să importe portofelele existente de la alte servicii precum Metamask sau TrustWallet. De asemenea, vor putea să creeze unul nou în aplicația în sine. Cryptomonedele acceptate inițial pot include Bitcoin, Ethereum, Ethereum-derivat token ERC20 și Bitcoin Cash.

Criptomoneda este echivalentul în română al termenului CryptoCurrency din engleză. Este un tip de monedă digitală, virtuală, nebancară, folosită ca mijloc de plată. În această categorie intră Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin Dogecoin. Prima monedă digitală descentralizată este Bitcoin-ul, a fost pusă în circulație în 2009.

Conturile create utilizând aplicația sunt stocate în anonimat complet. Samsung nu va avea acces la date. Singura modalitate de a accesa utilizatorii ar fi prin fraza de recuperare. Fraza de recuperare este o metodă standard de recuperare pentru toate serviciile mazate pe portofel. Prin urmare, utilizatorul este responsabil pentru stocarea în siguranță a acestei fraze deoarece contul său de criptografie nu poate fi restabilit fără ea.

Samsung a început să producă în acest an cip-uri ASIC pentru monede virtuale

Aplicația Samsung Bitcoin va oferi un nivel suplimentar de securitate prin solicitarea autentificării. Opțiunile de securitate includ doar codul PIN și amprenta digitală în acest moment. Acest lucru ar putea fi încă o indicație că Samsung nu va pune un scaner de iris pe Galaxy S10.

Samsung ar putea să utilizeze tehnologia KNOX pentru a adăuga securitatea necesară. Decriptarea și criptarea codurilor private este fundamentală pentru păstrarea siguranței monezilor pe un dispozitiv mobil. Tehnologia Blockchain este văzută ca un schimbător de jocuri pentru lumea tehnologică. Utilizarea acesteia pe un dispozitiv mobil poate deschide foarte multe posibilități.

Nu există mai multe detalii în prezent despre Samsung Bitcoin, altele decât mărcile comerciale, iar acestea nu ne spun nimic. Nu ne așteptăm ca Samsung să dezvăluie ceva despre acest lucru în perioada următoare. Cu toate acestea, Samsung Bitcoin este probabil să vină preinstalat pe Galaxy S10. Compania high-tech a intrat pe piața criptomonedelor la începutul acestui an, făcând cip-uri ASIC (Application Specific Circuit Integrated). Acestea sunt circuite integrate specifice aplicațiilor, pentru firmele care produc hardware pentru monedele virtuale precum Bitcoin și Ethereum.