Acasă Stiri Samsung va produce cip-uri pentru criptomonede companiei  Squire

Samsung va produce cip-uri pentru criptomonede companiei  Squire

Interesul privind criptomonedele s-ar putea să fi scăzut puțin, dar există încă o preocupare foarte mare privind tehnologia din spatele monedelor virtuale. Multe companii vor în continuare să se implice și să facă bani, conform site-ului SamMobile. Fiind cea mai mare companie de semiconductori din lume, Samsung, a văzut o oportunitate în această zonă.

Compania high-tech a intrat pe piața criptomonedelor la începutul acestui an, făcând cip-uri ASIC (application-specific integrated circuit). Acestea sunt circuite integrate specifice aplicațiilor, pentru firmele care produc hardware pentru monedele virtuale.

Criptomonedele sau monedele virtuale sunt create printr-un proces numit minare (mining), care implică utilizarea procesorului dintr-un dispozitiv, pentru a rezolva probleme complicate de matematică, rezultatul acestora generând monede.

Squire Mining Ltd din Vancouver este un nou client pentru Samsung

Se pare că Samsung Semiconductor, parte a Samsung Electronics, a găsit un nou client în Canada. Squire, o companie canadiană, a anunțat că a semnat un acord cu Samsung pentru fabricarea cip-urilor ASIC. Cip-urile miniere ASIC sunt concepute pentru a face cryptomonede mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic. ASIC-urile sunt astfel ideale pentru platformele care generează monede virtuale. Squire dezvoltă echipamente miniere specializate și este un concurent pentru Bitmain, un jucător de frunte în acest spațiu hardware.

Înainte de a intra în spațiul monedelor virtuale, Samsung a produs „cip-uri de memorie de mare capacitate” pentru unitățile de procesare grafică, care sunt utilizate preponderent pentru a gestiona grafica pe calculator, dar au și capacități miniere.

Criptomoneda este echivalentul în română al termenului CryptoCurrency din engleză. Este un tip de monedă digitală, virtuală, nebancară, folosită ca mijloc de plată. Prima monedă digitală descentralizată este Bitcoin-ul, a fost pusă în circulație în 2009.

La 1 august 2018, Squire a angajat o firmă pentru a efectua proiectarea back-end, testarea și începerea producției în masă a noului chip ASIC. Acum putem să dezvaluim că GaonChips și Samsung Electronics sunt partenerii noștri„. A declarat compania canadiană Squire într-un comunicat de presă.

Echipa noastră de ingineri și programatori lucrează în prezent cu GaonChips pentru a dezvolta cip-ul ASIC inițial. Odată confirmat și acceptat ca îndeplinind anumite specificații și criterii prestabilite, va începe producția cip-urilor ASIC de Samsung„. A mai fost specificat în comunicatul companiei canadiene.

Nici o poziție oficială a companiei Samsung

Nu au fost făcute publice detalii suplimentare despre acest acord. Samsung Electronics nu a făcut încă niciun anunț oficial privind această colaborare. Compania Samsung nu a fost foarte agresivă în ceea ce privește alimentarea cu cip-uri a industriei criptografice, probabil datorită volatilității și incertitudinii asociate acesteia. Este posibil ca Samsung să nu vadă această piață ca o sursă importantă și durabilă de venit în acest moment. Intrarea gigantului tech în acest spațiu poate pune în dificultate producătorul TSMC Taiwan, foarte activ în acest domeniu de mult timp.

Vă reamintim că Gear S2, Gear S3 sau Gear Sport au mai multe aplicații cum ar fi Ripple Widget, Widget Ethereum, Dogecoin Widget și Litecoin Widget. Aceste aplicații afișează valoarea în timp real a Bitcoins în mai multe valute.

Stiri

Samsung a primit din nou BestBrands și premiul German Service

Samsung a câștigat din nou recunoașterea clienților și trofeul BestBrands în Germania. Institutul German pentru Calitatea Serviciilor (DISQ) și Ntv recompensează extinderea...

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...