Samsung detaliază funcția Bixby Text Call și alte completări în One UI 5.0

256
Samsung detaliaza Bixby Text Call
Sursa foto: xda-developers.com

Avem deja o idee despre despre ceea ce este nou în interfața Samsung One UI 5.0 bazată pe Android 13, datorită programului beta. Dar, deoarece Samsung nu a lansat încă actualizarea stabilă, nu știm totul despre acest software. Din fericire, nu va trebui să așteptăm prea mult, deoarece Samsung a dat detalii despre lansarea stabilă la SDC2022. Printre noutăți se numără și Bixby Text Call.

Pe lângă caracteristicile observate în prima versiune beta One UI 5.0 pentru seria Galaxy S22 și versiunile beta ulterioare, One UI 5 va include o nouă funcție Bixby Text Call; o funcție Moduri pentru personalizarea dispozitivului; suport pentru imagini de fundal video, sugestii inteligente pentru widget-uri; un nou meniu Dispozitive conectate; și o nouă notificare Share Panel. Mai jos, via XDA-Developers, vă prezentăm tot ce trebuie să știi despre aceste caracteristici.

Samsung Bixby Text Call pentru apeluri telefonice

Noua funcție Bixby Text Call din aplicația Samsung Phone pe One UI 5.0 va fi utilă în scenariile în care nu puteți prelua un apel telefonic. Funcția vă va permite să răspundeți la apeluri telefonice pe care nu le puteți prelua, prin text. Puteți să transcrieți ceea ce spune apelantul și să răspundeți, facilitând comunicarea atunci când nu puteți prelua apelul în mod normal.

Funcția este live în a patra versiune a interfeței Samsung One UI 5.0 pentru seria Galaxy S22. Trebuie făcută o precizare: în acest moment funcția acceptă numai limba coreeană. Samsung plănuiește să adauge suport pentru limba engleză la începutul anului viitor. Ne așteptăm la mai multe limbi pe parcursul anului viitor.

Astăzi în lume sunt vorbite 7.151 de limbi. Unele dintre aceste limbi sunt mai puțin vorbite decât altele. Busuu, de exemplu, este o limbă vorbită de doar opt persoane. Mandarina este cea mai vorbită limbă din lume de vorbitori nativi.

În timp ce funcția Samsung Rutine din One UI 5 vă permite să creați automatizări care declanșează un șir de acțiuni, noua caracteristică Modes – Moduri pentru personalizarea dispozitivului vine și ea cu Bixby Text Call. Funcția vă va permite să configurați setări personalizate ale dispozitivului pe care le puteți activa prin apăsarea unui buton sau declanșa automat la un moment predefinit.

De exemplu, Samsung spune că veți putea personaliza un mod atunci când vă antrenați pentru a efectua acțiuni precum dezactivarea notificărilor și redarea muzicii. În mod similar, atunci când vă îndreptați spre pat, funcția Moduri – Modes vă va permite să creați un profil de setări personalizate care dezactivează sunetele, activează modul întunecat și multe altele.

Video wallpapers și Smart suggestions widget

Samsung va porta funcția Video Wallpaper – fundal video a modulului Lockstar Good Lock pe One UI 5. Aceasta vă va permite să configurați clipuri scurte ca fundal pentru ecranul de blocare. Veți avea acces la setările de imagine de fundal video chiar pe ecranul de blocare. În plus, veți putea să schimbați stilul ceasului și să personalizați ferestrele pop-up de notificare pentru ecranul de blocare.

Pe lângă suportul pentru widget-uri stivuibile, One UI 5 va aduce și un nou widget Sugestii inteligenteSmart suggestions widget. Widgetul va organiza o listă de aplicații și acțiuni pe baza tiparelor și activității dvs. de utilizare și vă va oferi acces rapid la acestea pe ecranul de pornire.

Noul meniu Dispozitive conectateConnected devices menu din One UI 5 vă va permite să controlați toate dispozitivele conectate la smartphone dintr-un singur loc. Vă va oferi acces la funcții care funcționează cu alte dispozitive, cum ar fi Quick Share, Smart View și Samsung DeX. În plus, va oferi acces ușor la meniul Auto switch Buds. Acesta vă permite să comutați automat căștile conectate de la un dispozitiv la altul.

Notificare nouă din panoul de partajare – New Share Panel notification

În timp ce partajați conținut media pe One UI 5, veți vedea și o nouă notificare care vă va avertiza dacă sunteți pe cale să partajați o fotografie care conține informații sensibile. Această funcție New Share Panel notification poate fi utilă atunci când partajați imagini în vrac și adăugați, fără să știți, o imagine a cardului dvs. de plată, a permisului de conducere sau a pașaportului. Deci, de la Bixby Text Call la New Share Panel notification, primim multe noutăți cu One UI 5.0.

Toate aceste caracteristici sunt disponibile în cea mai recentă actualizare Samsung One UI 5.0 pentru seria Galaxy S22. Le puteți încerca înregistrându-vă în programul beta prin aplicația Samsung Members. Alternativ, puteți aștepta ca Samsung să lanseze One UI 5.0 bazat pe Android 13 stabil pe seria Galaxy S22. Potrivit Samsung, actualizarea să fi lansată pentru seria Galaxy S22 în săptămânile următoare. Ar trebui să se îndrepte și către dispozitivele Galaxy mai vechi imediat după aceea.