Samsung a adăugat asistență Bitcoin (BTC) pe portofelul Blockchain Keystore. Conform informațiilor actualizate de pe site-ul Samsung Developers, portofelul Samsung acceptă acum monedele virtuale Bitcoin, Klaytn și Ethereum. Klaytn este o criptomonedă lansată recent de gigantul coreean de mesagerie socială Kakao.

Samsung a anunțat portofelul odată cu lansarea seriei Galaxy S10 în februarie. Cu toate acestea, a fost compatibil numai cu moneda virtuală Ethereum. Au existat zvonuri neconfirmate că, în cele din urmă, Samsung Pay se va sincroniza cu portofelul Blockchain Keystore, astfel încât oamenii să poată plăti pentru bunuri și servicii cu active digitale.

Samsung Blockchain Keystore disponbil numai pe anumite piețe

Samsung Blockchain Keystore SDK permite aplicațiilor Android sau DApps (decentralized application) comunicarea directă cu portofelul Samsung. Acest lucru va permite utilizatorilor să conecteze adrese blockchain la portofel, să semneze tranzacții de criptocurrency și să verifice starea Keystore.

Samsung oferă în prezent o versiune beta a SDK (Software Development Kit) pentru dezvoltatori printr-un proces de aplicație. Compania speră să lanseze versiunea oficială până la sfârșitul acestui an.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]KakaoTalk este o aplicație de mesagerie multiplă care vă permite să trimiteți și să primiți mesaje gratuit prin smartphone-uri și să efectuați apeluri gratuite. KakaoTalk a fost lansată pe 21 martie 2010, de către compania Kakao Corp. Este disponibilă pe iOS, Android, Bada OS, BlackBerry, Windows Phone și PC.[/vc_message]

Portofelul Samsung este susținut de șase dintre dispozitivele sale, conform SamMobile. Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10 5G, Samsung Note 10 și Note 10+. De asemenea Samsung Blockchain Keystore este disponibil numai pentru rezidenții din Canada, Germania, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Statele Unite și Marea Britanie.

Conform informațiilor Samsung va extinde portofelul Blockchain Keystore în mai multe regiuni în lunile următoare. În specificațiile Keystore, Samsung notează „Planificăm să acceptăm mai multe monede virtuale și să extindem regiunile acceptate în viitorul apropiat”. Gigantul coreean dezvoltă, de asemenea, un blockchain bazat pe Ethereum și poate lansa o monedă proprie proprie în viitorul apropiat.