Samsung Display reclamă BOE Technology pentru încălcarea brevetelor

279
BOE Technology and Samsung Display
Sursă foto: via koreaherald.com

Unul dintre concurenții Samsung Display pe piața afișajelor electronice de tot felul este compania chineză BOE Technology. Compania chineză nu se poate ridica la nivelul Samsung Display și recurge la încălcarea brevetelor deținute de aceasta. Acum subsidiara Samsung Electronics a depus o plângere împotriva BOE Technology și a șapte dintre filialele sale la Comisia pentru Comerț Internațional (ITC) din Statele Unite. Samsung Display susține că producătorii chinezi au încălcat mai multe reglementări privind secretele comerciale.

Potrivit documentului publicat de United States International Trade Commission, Samsung Display a depus plângerea pe 31 octombrie. În această reclamație filiala Samsung Electronics acuză rivalul chinez de încălcarea Legii Tarifelor SUA în importul și vânzarea modulelor și componentelor de afișare cu diode emițătoare de lumină organice (OLED) în SUA.

BOE Technology a încălcat cinci brevete deținute de Samsung Display

Legea US Tariff Act – Legea tarifelor acoperă „metodele de concurență neloială”, care includ încălcarea proprietății intelectuale. Actul de încălcare include, de asemenea, obținerea de informații confidențiale de la angajați și angajare ilegală. În interpretarea numărului de încălcări ale BOE Technology, Samsung a explicat modul în care BOE este implicat într-un caz precedent în care Curtea superioară coreeană l-a găsit pe partenerul său de afaceri, Toptec, vinovat de scurgerea tehnologiei de panouri OLED cu margini curbate a Samsung în China, a declarat un oficial din industrie sub protecția anonimatului, potrivit TheKoreaHerald. Ancheta ITC este de așteptat să demareze la începutul lunii viitoare.

Comisia pentru Comerț Internațional (ITC) este o agenție a guvernului SUA fondată în 1916. ITC investighează impactul importurilor asupra industriilor din SUA și practicile comerciale neloiale, cum ar fi subvenții, dumping sau încălcarea proprietății intelectuale.

Într-un caz separat, ITC a susținut toate interpretările Samsung, susținând că BOE a încălcat cinci brevete de afișare ale Samsung. Printre altele este vorba și despre tehnologia „Diamond Pixel”. Producătorul coreean de afișaje a acuzat BOE că a exportat în SUA display-uri contrafăcute pentru repararea smartphone-urilor. Acțiunea în justiție a Samsung Display a venit pentru a descuraja BOE Technology și pentru a-și proteja brevetele proprii.

Pentru a contracara acțiunea, BOE a depus o procedură de invalidare a brevetelor la Oficiul de Brevete și Mărci din SUA împotriva celor cinci brevete Samsung. Ca răspuns, Samsung a inițiat procese pentru încălcarea brevetelor la Tribunalul Districtual din SUA pentru Districtul de Est al Texasului și în instanțele chineze. Procesul de la ITC va începe pe 22 ianuarie anul viitor, iar verdictul este așteptat pe 17 iunie 2024.