Samsung Display a prezentat un ecran pliabil care se poate roti la 360°

291
Samsung Display a prezentat un ecran pliabil care se poate roti la 360 grade
Sursa foto: via theverge.com

Consumer Electronics Show 2023 s-a terminat de aproximativ două săptămâni, dar tot mai apar informații despre ce s-a prezentat acolo. Samsung Display, filiala care produce ecranele companiei, a prezentat noul prototip de afișaj la CES 2023. Ecranul „Flex In & Out” se poate roti la 360°, ceea ce înseamnă că poate fi pliat spre interior și spre exterior. Acest ecran pliabil cu un nou tip de balama, momentan la nivel de prototip, ar putea revoluționa telefoanele pliabile.

În plus, afișajul vine cu un design diferit al balamalei care va genera o cută mai puțin vizibilă. Asta pentru că „balamaua tip strop de apă – water-drop hinge” ar putea permite afișajului să elimine spațiul existent acum, atunci când ecranul interior se pliază. Această balama subtilă ar pune, de asemenea, mai puțin stres pe afișaj, potrivit site-ului britanic TheVerge.

Un ecran pliabil revoluționar în lucru la Samsung Display

Nu este prima dată când Samsung Display prezintă un prototip „Flex In & Out” unde telefonul (pliabil) se poate plia în toate direcțiile. În 2021, un afișaj „Flex In & Out” și-a făcut apariția la International Meeting on Information Display (IMID) din Coreea de Sud. Cu toate acestea, abordarea a fost diferită, iar afișajul s-a pliat ca un „S” cu mai multe segmente. Inclusiv cu Galaxy Z Fold 4, care a fost lansat în august 2022, Fold-urile Samsung folosesc afișaje care se pliază într-o singură direcție.

Sursă foto: via TheVerge

Este posibil totuși că noul ecran să apară în viitorul Samsung Galaxy Z Fold 5. Zvonurile au sugerat că dispozitivul ar putea prezenta o cută mai puțin vizibilă datorită unui design similar al balamalei. Tot despre Galaxy Z Fold 5 sunt informații ca va avea un slot dedicat pentru stylusul S Pen. În acest slot S Pen-ul va primi și energia electrică necesară funcționării.

În 1891 a fost electrificată Casa Albă în timpul președinției lui Benjamin Harrison. Cu toate acestea, președintele de atunci Benjamin Harrison și doamna Harrison se temeau de electrocutare și nu au atins niciodată comutatoarele!

Deci Galaxy Z Fold 5 va avea un pliu asemănător cu rivalii de pe piață. Acesta va fi mai puțin proeminent, cum au Oppo Find N2 și Motorola Razr de a treia generație. Recent am scris că Samsung va avea o concurență acerbă pe piața pliabilă în 2023.

Nu se știe momentan când Fold 5 va vedea lumina zilei, probabil în august alături de Galaxy Z Flip 5. Între timp, toți ochii sunt ațintiți spre noua serie Samsung Galaxy S23, pe care Samsung o va lansa în timpul viitorului său eveniment Galaxy Unpacked de pe 1 februarie.