Dispozitivul de asistență Samsung GEMS certificat pentru siguranță sporită

622
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a anunțat că dispozitivul său GEMS Hip este primul dispozitiv din Coreea care a primit certificarea ISO 13482. Este o certificare internațională care a fost înființată în 2014 de Organizația Internațională de Standardizare (ISO) pentru a asigura siguranța roboților și a dispozitivelor robotizate. Certificarea ISO recunoaște siguranța și calitatea produsului Samsung GEMS Hip în îngrijirea personală.

Dispozitivul GEMS Hip Walking aid (GEMS – Gait Enhancing and Motivating System), care primește certificarea ISO 13482 prin care se recunoaște oficial designul, calitatea produsului și siguranța. Dispozitivul aplică un cuplu adecvat ambelor articulații ale șoldului unui purtător, în funcție de mișcarea lor. Reduce cu 24% din costul metabolic al mersului și accelerează viteza cu 14%. Acest sprijin duce la un model de mers mai eficient din punct de vedere energetic și mai stabil.

Dispozitivul Samsung GEMS a primit două certificări ISO

Primirea acestei certificări internaționale de siguranță este o etapă importantă pentru noi”. A declarat Sungchul Kang, vicepreședinte senior și șef al Centrului de Robotică la Samsung Research, conform Sam Mobile. „Certificarea ne va permite să aducem roboții mai aproape de viața noastră, să le sporim accesibilitatea și utilitatea. Vom folosi acest impuls pentru a stimula în continuare angajamentul nostru în cercetarea robotică”.

Pentru a extinde utilizarea roboților de serviciu, este extrem de important să se asigure siguranța produselor”. A declarat președintele Korea Institute for Robot Industry Advancement, Jeon-il Moon. „Credem că eforturile de a îndeplini criteriile stricte de standardizare globală, arătate prin această realizare, vor contribui la dezvoltarea în continuare a domeniului dispozitivelor și roboticii de îngrijire personală”.

ISO – International Organization for Standardization. Este o organizație internațională de standardizare compusă din reprezentanți ai diferitelor organizații naționale de standardizare. A fost fondată în 1947, are sediul în Geneva, Elveția și funcționează în 164 de țări.

Dispozitivul Samsung GEMS Hip a primit, de asemenea, și certificarea ISO 13849. Această certificare se referă la limitarea cuplului maxim al motorului sistemului. Acest standard arată siguranța unui dispozitiv sau utilaj, făcându-l mai sigur pentru utilizatori.

Dispozitivul de asistență la mers a fost prezentat pentru prima dată de Samsung în cadrul expoziției CES Las Vegas. Tot acolo au fost prezentate mai multe versiuni de GEMS, fiecare asistând o articulație diferită. GEMS-H (hip) pentru șold, GEMS-K (knee) pentru genunchi și GEMS-A (ankle) pentru gleznă.