Samsung a brevetat la USPTO un nou smartphone Galaxy Tri-Fold

228
Galaxy Tri-Fold la USPTO
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung ar putea fi tot mai aproape de lansarea unui smartphone sau tabletă cu trei ecrane un Galaxy Tri-Fold. Momentan nu știm dacă așa se va numi. Au existat numeroase zvonuri că Samsung lucrează la un dispozitiv cu pliere triplă, unele sugerând o lansare în 2023 pentru modelul de prima generație. O cerere de brevet recent publicată arată cum ar putea arăta dispozitivul.

Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO) a publicat recent o cerere de brevet de la Samsung pentru un design de smartphone care se pliază te trei ori – un Galaxy Tri-Fold. În schițele care însoțesc brevetul vedem un dispozitiv cu două balamale care pliază ecranul din două locuri separate. În acest fel rezultă un dispozitiv în formă în zig-zag cu trei părți de dimensiuni egale. Când este complet desfășurat, obțineți un afișaj de dimensiunea unei tablete. Dar plierea vă oferă un dispozitiv compact la fel de mare ca un smartphone obișnuit.

Brevet de telefon pliabil Galaxy Tri-Fold primit de Samsung

Potrivit publicației sud-coreene The Guru, citată de AndroidHeadlines, Samsung a depus această cerere de brevet la USPTO în decembrie 2022. Intitulat „Cum să utilizați un afișaj în funcție de starea lui pliată și un dispozitiv electronic care îl folosește”, documentul însoțitor descrie detaliile tehnice ale acestui dispozitiv mobil futurist. Senzorii încorporați în balama și afișaj permit dispozitivului să detecteze starea curentă de pliere și să ajusteze conținutul de pe ecran în consecință.

USPTO – United States Patent and Trademark Office este o agenție din cadrul Departamentului de Comerț al SUA. Printre directorii USPTO a fost și Andrei Iancu (2018-2021), născut în 1968 la București și emigrat în SUA la 12 ani.

De exemplu, dacă dispozitivul este complet pliat, doar o parte a ecranului ar fi utilizată, potrivit descrierii de la USPTO. În acest caz, interfața cu utilizatorul va lua forma unui smartphone obișnuit cu un raport de aspect înalt. Pe măsură ce desfășurați celelalte două părți ale ecranului, interfața de utilizare va trece fără probleme într-un raport de aspect asemănător tabletei. Telefoanele inteligente cu pliere dublă existente de la Samsung funcționează și ele în mod similar. Acestea permit trecerea fără întreruperi de la afișajul exterior la afișajul pliabil.

Suntem aproape de lansarea primul smartphone cu pliere triplă din lume

Nu ar fi greșit să spunem că Samsung a creat de unul singur o piață pentru smartphone-uri pliabile. Este singura companie care a lansat constant noi modele pliabile în ultimii ani și le-a vândut la nivel global. Câteva alte firme au intrat recent în această nișă pe măsură ce dimensiunea pieței crește. De asemenea, Google se pregătește să lanseze primul său dispozitiv pliabil.

Samsung, pe de altă parte, se pare că vrea să ducă tehnologia pliabilă la un nou nivel. Ar putea fi pe cale să lanseze prima tabletă cu pliere triplă din lume. Compania a brevetat mai multe modele pentru un astfel de dispozitiv în ultimii ani. Cea mai recentă cerere de brevet intră acum în explicarea funcționării unui astfel de dispozitiv. Acest lucru sugerează că Samsung a făcut progrese semnificative în dezvoltarea dispozitivelor cu pliere multiplă.