Prima tabletă pliabilă Samsung ar putea veni peste șase luni

311
Prima tableta pliabila Samsung ar putea veni peste sase luni
Sursa foto: sammobile.com

Telefoanele inteligente pliabile de ultimă generație de la Samsung vor fi lansate astăzi la ora 16:00 la Galaxy Unpacked. Dar ce se va întâmpla după ce Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 vor deveni oficiale? Va reveni Samsung pentru încă un an cu noi telefoane pliabile? Sau compania va lansa un al treilea dispozitiv pliabil, o tabletă pliabilă, mai devreme decât mai târziu?

Ei bine, se pare că Samsung urmează această ultimă cale și va anunța prima sa tabletă pliabilă în aceeași zi cu seria Galaxy Tab S9. Cum toate informațiile din ultimul timp s-au concentrate pe Z Flip, Z Fold și Galaxy Watch de ultimă generație și nu există multe date despre viitoarea serie de tablete Galaxy Tab S9. Cu toate acestea, potrivit SamMobile, care citează surse sud-coreene (Naver), pentru Samsung urmează un program de lansare cu seria Galaxy Tab S9 și prima tabletă pliabilă Galaxy Tab Z. Acestea ar trebui să fie dezvăluite undeva în intervalul ianuarie-februarie 2023.

Probabil Samsung Galaxy Z Fold, o tabletă tri-fold va fi lansată în 2023

Nu este un secret pentru nimeni că Samsung s-a chinuit cu tehnologia de afișare pliabilă de aproximativ un deceniu. Tehnologia a devenit realitate cu primul Galaxy Fold și a continuat să se îmbunătățească în continuare. În acest fel am primit pe Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Fold 3. Acum Samsung Galaxy Z Fold 4 va fi lansat peste câteva ore.

Între timp, Samsung Display a avut o mulțime de oportunități de a prezenta factori de formă noi și unici bazați pe tehnologia de afișare pliabilă. A dezvoltat prototipuri cu pliere dublă, glisabile și rulabile și a brevetat zeci de concepte. Conform SamMobile, compania cochetează chiar și cu ideea de a lansa un laptop pliabil Galaxy Book de 17 inch.

SamMobile este un site olandez fondat în 2011. Este unul dintre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre produsele Samsung. Publică recenzii și comparații între telefoanele mobile și între alte dispozitive Samsung.

Momentan este prea devreme să spunem ce factor de formă va adopta prima tabletă pliabilă Samsung. Dar, credem că principiul de bază va fi același: va oferi un ecran mare într-un factor de formă compact, care să se poată extinde, iar când este împachetată tableta va avea și un ecran exterior, probabil de dimensiunea unei tablete mai mici. Sigur că în acest moment sunt doar speculații privind viitorul design.

Se pare că Samsung va folosi viitoarele serii de telefoane Galaxy Z și viitoarea serie Galaxy Z Tab / Flex S pentru a-și consolida poziția ca principal producător de dispozitive pliabile la nivel global. Bineînțeles că Samsung va încerca să crească popularitatea viitoarelor dispozitive pliabile cu Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 în acest proces.