Samsung a brevetat un dispozitiv cu afișare tridimensională 3D

1057

Samsung a depus un patent pentru televizor 3D / monitor 3D cu o interfață de utilizator tridimensională. Afișajul tactil poate conectat la telefonul smartphone. Utilizarea tehnologiei 3D de afișare nu este nouă, dar este în curs de dezvoltare. Există o nevoie tot mai mare de imagini 3D, care fac posibilă perceperea profunzimii. De exemplu, dispozitivele 3D de afișare sunt interesante pentru aplicații medicale și militare, dar, desigur, și pentru uz casnic și la locul de muncă.

La CES 2010, o atenție sporită a fost acordată televizoarelor 3D. Samsung a fost primul la mijlocul lunii martie 2010 care a lansat un astfel de televizor 3D. Cu toate acestea televizorul nu a avut succes. Cel mai mare dezavantaj a fost evident că aveți nevoie de ochelari pentru a urmări conținutul în 3D. Acest lucru pare să se încheie în viitor și probabil că Samsung va fi recidiva din nou.

În 15 ianuarie 2019, Samsung a primit un brevet de la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA) pentru un dispozitiv de afișare 3D interesant. Brevetul intitulat „Dispozitiv tridimensional de afișare și modul de folosirea a interfeței de utilizator pentru acesta” descrie un dispozitiv de afișare 3D capabil să afișeze obiecte 3D virtuale. Deși brevetul a fost depus mult mai devreme, tehnologia brevetată este foarte avansată.

Dispozitivul Samsung, monitor sau televizor, se poate conecta la un smartphone

Dispozitivul de afișare poate fi un televizor 3D sau un monitor 3D care se poate conecta la un smartphone sau tabletă. Dispozitivul de afișare tridimensional poate afișa diferite tipuri de conținut, cum ar fi videoclipuri 2D / 3D sau fotografii, dar și jocuri 3D.

Datorită utilizării unei camere, dispozitivul poate crea și un conținut 3D, de exemplu, de obiecte. Camera poate recunoaște diferite tipuri de obiecte, formele și culorile obiectelor. Astfel interfața cu utilizatorul să poată fi reglată în mod corespunzător și pot fi afișate diferite informații relevante.

Senzor PIR – Senzor infraroșu pasiv. Este un dispozitiv electronic care măsoară radiația infraroșie emisă de obiecte din câmpul său vizual. Termenul pasiv se referă la faptul că dispozitivele PIR nu generează sau radiază energie în scopuri de detectare. Acestea funcționează în întregime prin detectarea radiației infraroșii emisă sau reflectată de obiecte.

Dispozitivul 3D de afișare este dotat cu o interfață de utilizator. Un senzor de detectare (cum ar fi un senzor PIR sau un senzor cu ultrasunete) este integrat pentru a detecta contactul cu un obiect virtual într-un spațiu 3D. Pentru operarea dispozitivului de afișare 3D sunt menționate mai multe posibilități, cum ar fi operarea prin atingere, dar și funcționarea prin intermediul unui stilou tactil.

Dispozitivul poate transmite și primi informații de la un smartphone. De exemplu, atunci când efectuați un apel video prin telefonul smartphone, persoana cu care vorbiți poate fi afișată pe afișajul 3D Samsung. Dacă partajați un fișier de muzică, fișierul poate fi afișat direct pe ecran și redat.

Că Samsung va aduce un astfel de dispozitiv pe piață este sigur. Când? Nu știm. Cu toate acestea, este sigur că Samsung continuă să exploreze noi posibilități de afișare a conținutului 3D. Recent am scris despre un patent Samsung pentru un smartphone cu hologramă 3D.

SURSĂLetsgoDigital