Samsung a brevetat șase noi modele de smartphone-uri

832

La începutul acestei săptămâni, Samsung lansat primul telefon Galaxy cu afișaj Infinity-O. Galaxy A8s are o gaură în colțul din stânga sus al afișajului pentru aparatul foto frontal. Cu o lună mai devreme, Samsung a anunțat acest ecran la SDC 2018 San Francisco. În același timp, afișajul Infinity-U și Infinity-V au fost dezvăluite pentru smartphone-uri, cu un fel de crestătură în formă de U și V.

Un brevet nou, recent primit de Samsung, ne arată că gigantul tech are în vedere mai multe variante de smartphone-uri. La jumătatea acestui an, Samsung Display a prezentat șase brevete de design la KIPO. Brevetele au fost aprobate în data de 10 decembrie 2018 și arată diferite modele de telefoane Samsung Galaxy cu notch. În unele cazuri, crestătura este parțial integrată în cadrul superior.

Designul pare să fie o combinație dintre afișajele Infinity-O și Infinity-U, potrivit colegilor noștri de la site-ul olandez LetsGoDigital. Ce se vede în imagini nu poate fi numit ecran Infinity-O. Înălțimea crestăturii variază la modelele prezentate. Două modele arată că o cameră frontală este plasată direct sub cadrul superior. În alte două modele, crestarea este parțial integrată în cadru. Cu toate acestea, crestătura este semnificativ mai mică decât crestătura în formă de picătură a afișajului Infinity-U. În acest fel se poate realiza o suprafață mai mare a ecranului.

Așteptăm de la Samsung un ecran Infinity fără gaură pentru camera din display

Brevetul de design nu a dezvăluit nicio altă informație decât ce vedem în fotografii. Deși majoritatea modelelor vorbesc de la sine, un slot oval a fost plasat deasupra crestăturii pe un model de smartphone Samsung. În mod normal, ne așteptăm la difuzoare aici. Nu este clar dacă difuzoarele din acest design sunt integrate în afișaj sau sunt într-o locație diferită. Ceea ce servește pentru un eventual slot rămâne neclar, posibil că un accesoriu să poată fi atașat aici.

KIPO– Korean Intellectual Property Office, este Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud. A fost fondat în 1949 de Ministerului Comerțului și Industriei. Taxa pentru depunerea unei cereri de brevet (cerere electronică) la KIPO este de 46.000 won, aproximativ 36 de euro. O cerere pe hârtie costă aproximativ 52€.

În plus, înălțimea crestăturii diferă. La două modele, camera frontală este plasată direct sub marginea ecranului. Cu toate acestea, sunt două modele în care crestătura este mai mare și poziționată spre marginea de sus a ecranului. Acest lucru permite crearea unei zone de ecran mai mari.

Modelele de telefon patentate par a fi o versiune evoluată a smartphone-urilor cu ecrane Infinity-U și Infinity-V care sunt așteptate în 2019. Aceste display-uri vor fi utilizate pentru dispozitivele bugetare și de la mijlocul gamei Samsung. Galaxy A70 pare să fie unul dintre ele, posibil primul telefon Samsung cu notch. Este posibil ca producătorul coreean să lanseze noile modele în perioada anilor 2020/2021.

Până atunci este posibil ca Samsung să lanseze și primele smartphone-uri cu un nou ecran Infinity, cu o camera in-display dar fără nici o gaură în afișaj.

SURSĂLetsgoDigital