Samsung Electronics a brevetat un smartphone extensibil și pliabil

838

Samsung a arătat primul său telefon pliabil publicului la începutul lunii trecute. Acest dispozitiv se transformă într-o tabletă de 7,3 inch. Sunt multe șanse ca și alte companii să lanseze modele pliabile în viitor. Acum avem informații despre un telefon inteligent pliabil Samsung cu un design cu clapetă, care poate fi pliat prin alunecare. Samsung a brevetat un smartphone pliabil cu un sistem de glisare, pentru a îndoi dispozitivul și pentru a accesa un al doilea afișaj mai mic.

La 27 noiembrie 2018, USPTO a publicat un brevet de la Samsung Electronics pentru un „dispozitiv flexibil”. Brevetul publicat de United States Patent and Trademark Office, descrie un smartphone pliabil cu mecanism de alunecare. Acest sistem permite plierea dispozitivului și accesul la un al doilea afișaj secundar. Cu toate acestea, sistemul de alunecare/glisare este complet nou. În brevetul anterior Samsung a utilizat o placă culisantă care a fost integrată sub afișaj.

Telefonul patentat Samsung are un display flexibil și un corp metalic. Capacul este realizat din piele sau alt material care „oferă un sentiment de calitate”. În poziția desfăcută, vedem o deschidere pentru cameră și bliț. Dacă doriți să pliați dispozitivul, trebuie mai întâi să glisați manual capacul. Astfel apar aparatul de fotografiat, blițul și un mic afișaj secundar.

Smartphone pliabil Samsung pe care îl puteți extinde

A doua parte a procesului de pliere este automată, făcându-l un sistem semiautomat în descrierea brevetului. Capacul derulant servește, de fapt, ca un fel de securitate pentru a împiedica pliarea neintenționată a dispozitivului. Când capacul este glisat în jos, dispozitivul nu mai afișează partea inferioară. Glisați, ca atare, numai partea de mijloc a smartphone-ului în fiecare parte. Acest lucru se datorează faptului că mișcarea de alunecare este absorbită de materialul flexibil, care este utilizat în extensia balamalei. Partea centrală a telefonului este presată împreună cu un material flexibil, piele naturală sau artificială. Pare a fi un sistem ingenios.

USPTO – avea în 2016 un număr de 12.725 angajați. 8.351 dintre aceștia se ocupau de examinarea brevetelor, 570 au fost avocați care examinau mărcile și ceilalți personal auxiliar. Examinatorii de brevete sunt, în general, oameni de știință și ingineri din diferite discipline științifice, absolvenți de la diferite universități din Statele Unite.

Din păcate, nu este clar din descrierea brevetului ce este cel de-al doilea ecran. Cu toate acestea, afișajul a fost conceput în așa fel încât, foarte probabil, acesta să afișeze doar ora, notificările, apelurile primite, mesajele etc.

Smartphone-ul patentat de Samsung prezintă câteva asemănări cu un brevetul care a fost publicat la începutul acestui an. Acum producătorul sud-coreean a optat pentru o metodă complet diferită de a plia telefonul. În brevetul anterior a avut o placă extensibilă sub afișaj.

Este dificil să estimăm ce sistem Samsung va alege în cele din urmă. Cu toate acestea, mai multe modele pliabile de smartphone-uri cu clapetă au fost înregistrate de gigantul tech coreean. Șansele sunt ca, în viitor, Samsung să lanseze mai multe modele de telefoane pliabile. Bineînțeles în plus față de acest smartphone pliabil Samsung Galaxy X/F, care este foarte aproape de lansare.

SURSĂLetsgoDigital