Samsung a brevetat un nou design de telefon / tabletă cu ecran rulabil

628
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Samsung se gândește că poate afișajele rulabile pot avea un viitor. La fel a fost acum câțiva ani când vorbeam despre telefoanele pliabile și acum Samsung nu poate produce câte se vând. Recent Samsung a brevetat un nou design de afișaj rulant, care pare a fi destinat pentru un dispozitiv mobil.

Acest design particular este diferit de un brevet pe care Samsung l-a depus în luna februarie a acestui an. Acest brevet pare să fie pentru un dispozitiv inteligent la care Samsung poate lucra în prezent, însă, este foarte clar fie pentru un smartphone, fie pentru o tabletă. Sau mai degrabă, un smartphone Samsung unde designul afișajului rulabil îi permite să se transforme într-o tabletă, dacă este nevoie.

Afișajul rulabil Samsung este un panou tactil

Conform AndroidHeadlines, în brevet se precizează în mod special că acest design este pentru un panou de afișare tactilă. Ceea ce înseamnă că Samsung are cel puțin o idee de a utiliza acest lucru pentru un dispozitiv care urmează. Dispozitivul de afișare flexibil include un panou de afișare tactilă, o carcasă cu role, o bară tactilă și un driver de panou. Deoarece acesta este un afișaj rulabil, o parte din panou este înfășurată în jurul unei role care este ascunsă în interiorul dispozitivului.

Când este extins, tot ecranul este în esență în afara rolei. Asstfel permite utilizatorului să interacționeze cu dispozitivul într-un format mai mare. Când nu este necesar, utilizatorul ar putea înfășura ecranul înapoi și va avea la dispoziție doar ecranul în format mai mic. În acel moment o parte a panoului de afișare este înfășurat în jurul rolelor.

YouTube a fost fondat pe 14 februarie 2005. Din mai 2019, peste 500 de ore de conținut video sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut. Pe baza veniturilor publicitare trimestriale raportate, YouTube a realizat venituri de 15,1 miliarde USD în 2019.

Lucrul interesant la acest design este că ai putea trece la utilizarea dispozitivului în modul peisaj fără a fi necesar să rotești dispozitivul. Imaginați-vă că urmăriți un film pe YouTube într-un anume format, apoi urmăriți un videoclip în modul peisaj. Tot ce trebuia să faci este să tragi panoul afișajului în lateral.

Display-ul ar fi probabil realizat din același material ca Galaxy Z Flip

Samsung nu este străin de afișajele flexibile în acest moment. După ce a lansat în premieră un Galaxy Fold și apoi un Galaxy Z Flip, acum este pe drum și un Galaxy Fold 2. Și toate se bucură de un real succes. Gigantul high-tech are deja tehnologia necesară pentru a face un ecran rulabil ca acesta.

Samsung are deja o sticlă ultra-subțire care se poate îndoi (UTG), nu suntem siguri dacă nu se poate și rula. De ce nu! Asta nu înseamnă neapărat că vom vedea un astfel de dispozitiv pe piață. Dar este foarte posibil având în vedere prezența tot mai activă a companiei în acest domeniu. Prezentul brevet de design a fost depus inițial la KIPO în Coreea și zilele trecute la USPTO în SUA.

De menționat este și faptul că, deoarece dispozitivul nu s-ar plia ca cele două telefoane Samsung disponibile în prezent, este posibil să nu sufere de aceleași probleme. Samsung a etichetat acest lucru ca un dispozitiv de afișare flexibil. Deși pare un telefon sau o tabletă mai mică, acest design ar putea fi aplicat cu ușurință și la televizoare.