Samsung a brevetat un nou telefon pliabil cu clapetă

970

Samsung a brevetat un telefonul pliabil ce are un design cu clapetă, afișajul acestuia este spre exterior. De ani de zile, toate smartphone-urile păreau la fel. Odată cu sosirea smartphone-ului pliabil, acest lucru s-a schimbat. Acum, când Samsung Galaxy Fold a fost lansat oficial, ne putem aștepta la un nou trend și să fie lansate mai multe telefoane pliabile de alte companii și bineînțeles și de Samsung.

Pe parcursul anilor perioadei de dezvoltare, Samsung a luat în calcul toate variantele posibile și imposibile. Absolut totul a fost studia în cele mai mici amănunte și designul ales a fost cu ecranul pliabil la interior. Galaxy Fold se desfășoară într-un format de tabletă când este desfăcut. Când este pliat ecranul rămâne în interior dar are și un ecran tip smartphone în exterior.

Smartphone pliabil cu clapetă cu ecran la exterior

Toate celelalte companii de telefonie mobilă sunt în căutarea soluției tehnologice ideale, din punctul lor de vedere, pentru un smartphone pliabil. Huawei a lansat un telefon pliabil la care ecranul se află la exterior atunci când telefonul este pliat. O altă alternativă este designul cu clapetă, unde veți avea la dispoziție un ecran alungit. Când este pliat la acest telefon afișajul se află în interior. Gigantul tech produce de mai mult timp un astfel de smartphone. Seria Samsung W este foarte apreciată, cu multe specificații foarte bune dar, este vândută doar în China.

Samsung a inventat însă o alternativă. De data aceasta, brevetat producătorul sud-coreean a brevetat un telefon pliabil cu un design tip clapetă unde display-ul este la exterior. Samsung Display a depus un brevet la 21 septembrie 2018 la WIPO / OMPI (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale) pentru un „aparat de afișare pliabil”. Brevetul a fost publicat la 24 ianuarie 2019.

WIPO sau OMPI! World Intellectual Property Organization sau WIPO este denumirea în engleză. Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle sau OMPI este denumirea în limba franceză. Este una și aceeași agenție specializată a ONU. A fost fondată la 14 iulie 1967 și are 191 de state membre.

Smartphone-ul brevetat nu are un ecran alungit foarte mare, este un telefon destul de compact. Carcasa este alcătuită din două părți, care sunt ținute împreună printr-o balama. Când desfaceți sau deschideți telefonul inteligent, cele două părți ale carcasei se vor deplasa și una și cealaltă exact pe linia de pliere. Acest lucru face posibilă aplatizarea telefonului, care va fi ca dintr-o bucată. Când telefonul este închis, cele două părți se vor închide perfect. La Galaxy Fold, când este închis, rămâne o mică distanță între cele două părți.

Design inedit cu posibilități pentru noi domenii de aplicare

În partea din spate Samsung a conceput un mic diapozitiv, indicat în schița brevetului, care funcționează ca o încuietoare. În acest fel, puteți pune telefonul într-o anumită poziție, după care rămâne în acea poziție blocat. Este util când doriți să vizionați un film, Astfel acest telefon Samsung pliabil nu poate fi niciodată pliat neintenționat. Descrierea brevetului nu clarifică numărul de camere pe care acest telefon pliabil le va avea.

Este un design unic pe care nu l-am mai văzut până acum. În mod normal, la un telefon cu clapetă afișajul este plasat la interior, ceea ce face ecranul mai bine protejat împotriva influențelor externe. În acest caz, Samsung a plasat afișajul în exterior, creând noi domenii de aplicare. Dispozitivul este, de asemenea, deosebit de compact în poziția pliată.

Ca de atâtea ori, încheiem prin a spune că nu știm când și dacă acest brevet de telefon pliabil va fi produs și lansat de Samsung.

SURSĂLetsgoDigital