Samsung a depus cele mai multe brevete legate de inteligența artificială

1704
Coreea de Sud înregistrează al treilea cel mai mare număr de brevete pentru inteligența artificială AI din lume. Samsung Electronics Co. este pe primul loc din țară cu un număr de 3.188 brevete depuse la Institute for Information and Communications Technology Promotion. Institutul pentru Promovarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Coreea de Sud a declarat că firmele sud-coreene sunt pe locul trei în lume la numărul de brevete de invenții legate de tehnologia inteligenței artificiale din lume. Această statistică este făcută pe ultimii 12 ani începând cu ianuarie 2005 până în septembrie acest an. Statistica se referă la țările cel mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic și cuprinde țări ca Statele Unite, Japonia, China, Uniunea Europeană și Coreea de Sud. Statele Unite au ocupat locul 1 în ceea ce privește brevetele AI, urmată de Japonia, Coreea de Sud, Germania, China, Franța și Olanda. Institutul pentru Promovarea Tehnologiei Informației (IITP) a declarat că brevetele depuse de Coreea de Sud se concentrează în principal pe tehnologiile AI pentru dispozitive mobile și soluții de comunicații fără fir. Conform aceluiași institut, preluat de The Korea Herald, Samsung Electronics Co. a depus cele mai multe brevete legate de AI din rândul companiilor sud-coreene având un număr de 3.188. pe următorul loc s-a clasat LG Electronics Inc. cu 889 de brevete depuse. Institutul de Cercetare pentru Electronică și Telecomunicații a depus 865, urmat de LG Display cu 350 brevete. Subsidiarele firmei Samsung, Samsung Display Co. și Samsung Electro-Mechanics au avut fiecare câte 207 brevete de invenție depuse, a rezultat din același studiu al Institutul pentru Promovarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Coreea de Sud.

Inteligența artificială AI este un termen tehnic provenit din limba engleză: Artificial Intelligence, prescurtat AI, care desemnează un domeniu din cadrul informaticii. Sistemul respectiv este capabil să învețe, cu sau fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent.

Potrivit IITP, în timp ce Coreea de Sud are o infrastructură de dezvoltare a tehnologiei AI foarte bună, trebuie încă să depună mai multe eforturi pentru a ajunge la nivelul altor națiuni avansate în domeniul implementării inteligenței artificiale la mașini.