Samsung pe locul doi în lume la cererile de brevete pentru Smart Home

549
Sursa Foto: via businesskorea.co.kr

Samsung Electronics ocupă locul al doilea în cererea de brevete pentru casele inteligente depuse în 2020. Samsung a depus 909 de cereri de brevete de invenție pentru Smart Home în 2020. Datele au fost publicate de compania chineză de analiză a informațiilor privind brevetele incoPat.

Cererile de brevete pentru Smart Home au început să crească foarte mult în ultimii ani. Toate marile companii de electronice sunt pe această listă, văzând în acest domeniu oportunități de afaceri. Găsim aici pe Samsung, Apple, LG Electronics, Sony, Google, Huawei, Haier, Midea sau altele. Tentația pentru Smart Home, AI, IoT și asistenții inteligenți prin care pot fi comandate casele inteligente este extrem de mare.

Vă reamintim că Samsung este pe primul loc în lume și la numărul de brevete 5G depuse. De asemenea, gigantul tech sud-coreean domină piața piața brevetelor AI la nivel global, în ultimul deceniu. Anul trecut Samsung a fost pe locul doi în SUA la numărul de brevete depuse, după IBM.

Samsung în față la Apple, Google și Sony la brevete Smart Home

Locul unul la cererea de brevete pentru Smart Home a fost ocupat de producătorului chinez de aparate electrocasnice Haier cu 1.163 de cereri de brevet. Pe doi a fost Samsung cu 909. Locul trei a fost ocupat de China Gree (878), iar locul patru tot de o companie din China, Midea (812).

LG Electronics din Coreea de Sud ocupă locul cinci cu 782 de cereri de brevet. În cele din urmă, pe această listă apar și alte nume importante. Google are un număr de 474 cereri de brevete pentru Smart Home. Gigantul american Apple are 328, urmat de companiile din Japonia, Panasonic și Sony cu ~280 fiecare. Lista publicată de incoPat arată numărul de cereri de brevete inteligente legate de casă în principalele regiuni ale lumii din ianuarie până în septembrie în 2020.

Midea – este un producător chinez de aparate electrice, cu sediul în orașul Beijiao, fondat în 1968. Începând din 2018, firma are aproximativ 135.000 de angajați în China și peste hotare. Are 200 de filiale și peste 60 de sucursale în străinătate.

Samsung Electronics oferă în prezent servicii de casă inteligentă consumatorilor prin „Bixby”, un serviciu de recunoaștere a vocii AI și „SmartThings”, o platformă dedicată internetului lucrurilor. “2020 Global Smart Home Invention Patent Rankings” arată dacă mai este nevoie, angajamentul Samsung pe termen lung în Smart Home Tech.

Între timp, Samsung Electronics își copleșește concurenții în ceea ce privește numărul cumulativ de cereri de brevete inteligente pentru case. Samsung Electronics a solicitat un total de 9.447 de brevete de casă inteligente începând din 2006, conform Business Korea. Mult peste Huawei din China, care a ocupat locul al doilea cu 1.774 de cereri. Aceste date au fost publicate în august de compania germană de informații despre brevete IPlytics.