Samsung și British Gas colaborează pentru SmartThings Energy

185
Samsung British Gas Services
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că a făcut echipă cu British Gas, permițând clienților să își gestioneze mai bine consumul de energie în casele din Marea Britanie. Colaborarea Samsung și British Gas duce la o extindere a SmartThings Energy pentru a integra programul de stimulare PeakSave al British Gas. Astfel utilizatorii din UK vor avea o casa mai eficientă energetic și facturi mai reduse la energie.

Fiind unul dintre mărcile de încredere din UK, British Gas se potrivește perfect pentru noi, ca afacere de tehnologie inovatoare”. A declarat Chanwoo Park, Vicepreședinte Executiv la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Împreună suntem acum capabili să valorificăm SmartThings Energy pentru a oferi clienților un control mai ușor al utilizării energiei.”

British Gas este principalul furnizor de energie și servicii la domiciliu din Marea Britanie. Compania oferă aceste servicii caselor din UK de peste 200 de ani, fiind fondată în 1812. Pe lângă furnizarea de energie la peste 10 milioane de case și întreprinderi din Regatul Unit, British Gaz vrea ca UK să ajungă la Zero Net până în 2050. Astfel compania ajută clienții să reducă amprenta de carbon a caselor lor cu o serie de îmbunătățiri eficiente energetic.

Unul dintre rezultatele de bază ale relației de colaborare este integrarea caracteristicii Auto Demand Response (Auto DR) de la SmartThings Energy cu PeakSave de la British Gas în Marea Britanie. PeakSave recompensează clienții British Gas pentru că își schimbă consumul de energie electrică în timpul orelor de vârf, când cererea de electricitate este mare. Clienții pot profita cu ușurință de program prin suportul SmartThings Energy pentru Auto DR, care ajustează automat modurile de funcționare ale aparatelor casnice. Clienții pot câștiga apoi bani dacă utilizează mai puțină energie electrică în aceste perioade.

Potrivit Energy Information Administration, cea mai mare consumatoare de energie electrică din lume (2023) este China (8.312.800 GWh/h pe an). Este urmată de SUA, India, Rusia, Japonia, Brazilia, Canada, Coreea de Sud, Germania și Franța.

Există câteva metode diferite de activare a funcției Auto DR a SmartThings Energy, în funcție de tipul de aparat. În primul rând, poate activa automat modul de energie AI în SmartThings Energy pentru a economisi energie suplimentară în aparatele acceptate. În al doilea rând, cu funcția de oprire, utilizatorii consumă mai puțină energie prin oprirea aparatelor atunci când este cazul. În cele din urmă, economii pot fi realizate și prin reglarea inteligentă a temperaturii pentru pompele de căldură și termostate.

SmartThings Energy îi ajută chiar și pe utilizatorii care nu dețin dispozitive compatibile cu Auto DR. Aplicația Samsung trimite alerte atunci când este un consum de energie de vârf. Astfel utilizatorii pot să ia măsuri în propriile moduri pentru a economisi energie atunci când sunt notificați.

Samsung vrea noi colaborări și în continuare pentru Zero Home, deoarece urmărește să extindă serviciul în întreaga lume. Ce mai recent exemplu este comunitatea rezidențială eficientă din punct de vedere energetic din Brobyholm, Suedia. Pentru a afla mai multe despre SmartThings Energy, vizitați https://www.smartthings.com/smartthings-energy.