O zi într-o casă Net Zero Home dintr-un oraș inteligent

224
Orasul inteligent Casa inteligenta
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Prin generarea și utilizarea eficientă a energiei, o casă Net Zero își propune să elimine emisiile de carbon din casă pentru a crea un mod de viață mai durabil. Samsung a lucrat cu diferiți parteneri pentru a duce lumea în era Net Zero Home în diferite țări din lume. Momentan cele mai importante locații sunt în Statele Unite, Coreea de Sud și Suedia.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale companiei include orașul inteligent Brobyholm de lângă Stockholm, Suedia. Aici Samsung a colaborat cu liderii din domeniu pentru a crea o comunitate rezidențială inteligentă, eficientă din punct de vedere energetic, bazată pe independența energetică.

De îndată ce soarele răsare dimineața, o casă eficientă din punct de vedere energetic începe să producă și să stocheze energie folosind panouri solare avansate și baterii de stocare. În zilele senine și însorite, sistemul smart home pornește în avans aerul condiționat sau încălzirea. Astfel va economisi energie pentru mai târziu în cursul zilei, când vremea este înnorată sau odată ce soarele apune.

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Suedia a fost de 38°C în localitatea Målilla în iunie 1947. Cea mai rece temperatură înregistrată vreodată în Suedia a fost de -52,6°C în orașul Vuoggatjålme pe 2 februarie 1966.

Folosind ecosistemul integrat și extins de mai multe dispozitive SmartThings de la Samsung, utilizatorii își pot controla fără probleme electrocasnicele și dispozitivele inteligente de acasă. AI Energy Mode din SmartThings Energy îi ajută pe utilizatori să economisească energie, optimizând automat consumul de energie al aparatelor. Unele dintre caracteristicile descrise în videoclipul de mai jos vor fi implementate de Samsung în 2024.

SmartThings va porni automat aparatul de aer condiționat și va coborî jaluzelele pentru a menține temperatura interioară rece și pentru a preveni intrarea luminii puternice a soarelui în casă. În plus, senzorii de acasă pot detecta o fereastră deschisă și pot alerta utilizatorii pentru a evita risipa de energie.

Înainte de a pleca, utilizatorii pot pune rufele în mașina de spălat și o pot seta să pornească mai târziu. După ce butonul de pornire este apăsat, SmartThings va determina când consumul de energie este cel mai mic dintr-o zi și va începe automat ciclul. Ca atare, utilizatorii își pot gestiona consumul de energie chiar și atunci când nu sunt acasă.

După ce se întorc acasă după o zi lungă, SmartThings Cooking permite utilizatorilor să pregătească cu ușurință mesele trimițând setările de gătit ale unei rețete direct la cuptor. Când faceți ordine după cină, SmartThings va porni automat ciclul de spălat vase la orele când consumul de energie este cel mai mic pentru a ajuta la reducerea costurilor. Funcția de a folosi aparatele în când consumul este mic va fi implementată printr-o actualizare în SUA și în Europa. Potrivit SamsungNewsroom, funcția va fi inițial disponibilă în Regatul Unit, Franța si Germania.

Înainte de a se pregăti pentru noapte, utilizatorii se pot bucura de un duș cald folosind apă preîncălzită din surplusul de energie de dimineață. Înainte de culcare SmartThings ajustează luminile și setările aparatelor electrocasnice pentru a crea un mediu optim pentru un somn odihnitor.

Cu SmartThings Energy, utilizatorii pot vedea câtă energie produce și folosește casa lor, precum și alte analize energetice aprofundate. De la spălat rufe la gătit, SmartThings încurajează utilizatorii să-și termine treburile casnice folosind energia produsă de casele lor. Samsung face casele mai inteligente cu SmartThings și dă putere utilizatorilor pentru a-și crea propriul Net Zero Home.