Samsung este cea mai bună firmă din Coreea pentru al treilea an la rând

341
Samsung SDI si Stellantis
Sursa Foto: via koreaherald.com

Gigantul tehnologic global Samsung Electronics Co. a fost clasat drept cea mai bine administrată companie dintre primele 500 din Coreea de Sud în 2021. Samsung se menține pe acest loc timp de trei ani consecutiv, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al companiei. Samsung este una dintre cele mai importante companii din Coreea de Sud. Joacă un rol crucial în economia sud-coreeană, reprezentând o parte semnificativă din PIB-ul din Coreea.

Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie și smartphone-uri din lume, a obținut 766,9 din 800 de puncte într-o evaluare a creșterii investițiilor, competitivității globale, crearea de locuri de muncă și a altor patru categorii. Conform The Korea Herald, este cel mai mare punctaj obținut de o companie din Coreea, potrivit evaluării CEO Score.

Samsung locul 1 în Coreea în ultimii trei ani consecutivi

Samsung a câștigat locul unu în 2021, deoarece a primit note mari în patru categorii care au contat în acest clasament. Este vorba despre creștere mare; investiții; competitivitate globală; și crearea de noi locuri de muncă.

Principalul producător auto Hyundai Motor s-a clasat pe locul al doilea cu 734 de puncte. Compania Hyundai Motor a fost evaluată „excelent” în ceea ce privește creșterea ridicată, guvernanța transparentă și crearea de locuri de muncă. Gigantul sud-coreean de internet Naver s-a clasat pe locul al treilea, după Samsung Electronics și Hyunday Motor. Naver a obținut cu 721 de puncte, după ce a primit note mari în guvernanța transparentă și egalitatea de gen. Naver este răspunsul Coreei de Sud la Google.

Naver este o platformă online sud-coreeană operată de Naver Corporation. A debutat în 1999 ca primul portal web din Coreea care a dezvoltat și a folosit propriul motor de căutare. Echipa din spatele Naver este un grup de foști angajați de la Samsung.

Potrivit ASK Marketing, din mai 2021, Naver ocupă 62% din cota de piață a motoarelor de căutare din Coreea de Sud. Google avea doar 33 la sută. Alte firme care au primit ratinguri ridicate în evaluarea de anul trecut includ gigantul siderurgic POSCO Holdings; producătorul farmaceutic Samsung Biologics; gigantul de cosmetice AmorePacific; și operatorul de telefonie mobilă de top SK Telecom.