Iată de ce Samsung a avut succes în 2021 și va avea mai departe

590
Iata de ce Samsung a avut succes in 2021 si va avea mai departe
Sursa Foto: phonearena.com

Apple și Xiaomi și-au împărțit locul doi și trei în acest an, în funcție de evoluția pieței. Singurul brand care a rămas în top în vânzările de smartphone-uri la nivel mondial a fost și continuă să fie Samsung. Și, pe măsură ce 2021 se apropie de sfârșit, este timpul să aruncăm o privire la motivul pentru care Samsung este un brand de telefoane atât de succes și îndrăgit pe tot globul. Iată mai jos câteva motive pentru care Samsung este încă numărul unu în 2021 și va rămâne în frunte și anul viitor.

Chiar dacă a fost un an extrem de ciudat, cu probleme legate de cip-uri și dereglări serioase ale lanțului de aprovizionare, Samsung are o poziție solidă pe tronul mondial al producătorilor de smartphone-uri. Gigantul tech vinde telefoane din toate categoriile și pentru toate buzunarele. Dincolo de acest lucru mai este ceva foarte important pentru cumpărători. Calitatea și fiabilitatea produselor oferite de gigantul high-tech sud-coreean.

Samsung lansează în mod constant telefoane premium foarte bune

Samsung Galaxy S21 Ultra este unul dintre telefoanele cele mai bine cotate din 2021 și din motive bine întemeiate. Nu numai că are cel mai lung, cel mai bun zoom și, probabil, cel mai versatil sistem de cameră de pe orice telefon, dar are și un afișaj Dynamic AMOLED superb. Are o rată de actualizare de până la 120Hz, plus o autonomie serioasă a bateriei. Galaxy S21 Ultra rezistată peste 16 ore întregi de navigare pe web la 60Hz! Nu trebuie să uităm că S21 Ultra are suport pentru S Pen, combinând cele mai bune lucruri din seria Galaxy Note și S.

Dar nu trebuie să țintim atât de sus spre S21 Ultra pentru a experimenta măreția Samsung. Galaxy S21+ și S21 mai ieftine sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra în 2021. Bineînțeles dacă prețuiți o experiență software bogată în funcții și camere versatile.

Samsung produce aproximativ o cincime din exporturile din Coreea. Are veniturile egale cu ~17% din PIB-ul Coreei. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea.

Și, seria S21 este urmașa unor flagship-uri Samsung ucigașe, cum ar fi seria Galaxy S20 și Galaxy Note 20 de anul trecut. Nu este o surpriză faptul că un număr mare de utilizatori Android care caută o experiență emblematică merg cu Samsung.

Compania continuă să inoveze și să își asume riscuri

Cea mai apropiată și dragă inimii utilizatorilor este inovația. Pentru a inova, o companie trebuie să-și asume un risc financiar, iar în lumea smartphone-urilor acesta nu este unul mic. Dar nu vă faceți griji, deși Apple este renumit pentru că este o companie de miliarde de dolari, nici Samsung nu cheltuie foarte puțin.

Gigantul sud-coreean este un conglomerat de producție atât de dominant, încât, chiar dacă ar începe să piardă bani pe smartphone-uri, ar rămâne pe linia de plutire fără eforturi. De la dezvoltarea și vânzarea de piese, cum ar fi afișaje către terți, până la a fi o figură dominantă în alte tehnologii de consum, cum ar fi televizoarele, Samsung are destul de mult succes și a avut de decenii. Dar să revenim la inovația smartphone-urilor Samsung.

Samsung nu a reușit doar să perfecționeze în mod constant modele sale de la an la an începând cu 2019, până la punctul aproape de perfecțiune pentru locul în care este tehnologia în acest moment. Mai mult, compania a reușit de una singură să facă populare smartphone-urile pliabile! Și, crearea unui nou factor de formă este o faptă aparent imposibilă pentru majoritatea celorlalte mărci de telefoane.

Sunt panouri publicitare în întreaga lume care prezintă pe Z Fold 3 și Z Flip 3 și le puteți cumpăra aproape de oriunde. Nu ai o astfel de acoperire generală dacă ești zgârcit în investiții. Samsung a investit miliarde în cercetare și dezvoltare pentru telefoanele sale pliabile înainte ca acestea să fie lansate. Dar, nici după aceea nu a stat cu mâinile în sân.

Investițiile financiare Samsung au dat roade! Este o victorie nu doar pentru ea însăși ca afacere, ci și pentru noi, în calitate de consumatori, deoarece acum avem aceste noi opțiuni interesante din care să alegem.

Samsung oferă cea mai versatilă și bogată experiență software Android

Dacă nu este suficient faptul că Samsung oferă unele dintre cele mai unice și de ultimă generație smartphone-uri, cum ar fi Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 menționate mai sus, produsele emblematice ale companiei oferă, de asemenea, ceea ce este probabil cea mai bogată experiență Android pe care o puteți obține.

Cumpărând un smartphone Samsung, nu aveți doar un smartphone, ci și un computer de buzunar. Acest lucru se datorează și funcției Samsung DeX. Aceasta este o caracteristică care transformă interfața tradițională a smartphone-ului dvs. într-una care seamănă foarte mult cu Windows. Are o bară de activități, aplicații care se deschid în Windows (multitasking) și multe altele. Trebuie doar să vă conectați flagship-ul Galaxy la un monitor și să aveți un mouse și o tastatură. Dacă nu le ai – e în regulă! Telefonul dvs. va acționa ca un touchpad în timp ce lucrați.

Dar să nu uităm de S Pen! Dacă iei un Fold 3, Galaxy Note sau Galaxy S21 Ultra, primești gesturi și aplicații dedicate convenabile pentru S Pen. Faceți o captură de ecran cu un gest, pictați ceva în ea, luați o notă rapidă, trimiteți un mesaj animat scris de mână unei persoane dragi. Ai aici toate instrumentele necesare pentru a face acest lucru! Nu este niciodată aproape de o experiență barebone când vorbim despre un flagship Samsung.

Și există multe altele pe care le putem considera de la sine înțelese, care vine vorba de One UI. Aveți aici un înregistrator de ecran încorporat; aplicația Samsung Notes; funcții de personalizare, etc. Nu poți să cumperi orice telefon și să obții toate acestea. Unele mărci de telefoane ar putea oferi câteva alternative la aceste funcții dar, doar câteva.

Compania domină piețele emergente cu modelele sale de telefoane cu buget redus

Piețele emergente, cum ar fi India, sunt ca o mină de aur pentru producătorii de telefoane. Aceștia au reușit să acționeze rapid și să lanseze telefoane inteligente de calitate, la prețuri accesibile. Și, în timp ce Xiaomi este, fără îndoială, regele telefoanelor ieftine, este și numărul unu în India, Samsung se află permanent în primele trei locuri în India, pe locul al doilea începând cu Q3 2021, conform Counterpoint Research, citat de PhoneArena. Dar Samsung nu se numără doar printre primii trei din India, ci, de fapt, este pe primul loc în cea mai mare parte a lumii când vine vorba de vânzarea de telefoane cu buget redus.

Numărul mare de astfel de telefoane Samsung vândute anual aduce venituri uriașe, chiar dacă compania câștigă mai puțin din aceste telefoane, în comparație cu vânzarea unui flagship. Seria Galaxy A se numără printre cele mai populare telefoane ieftine, cu recentul Samsung Galaxy A03 al gigantului coreean. Costă doar 159 USD, de exemplu. Iar la acest preț are un ecran LCD mare de 6,5 inci și o baterie de 5.000mAh. Ambele specificații sunt cele mai căutate la un telefon pe piețele emergente.

Desigur, pentru oricine își poate permite mai mult, dar nu este interesat de telefoane emblematice strălucitoare, există și Galaxy A32. Ceva mai sus de acesta avem modelele Galaxy A52 și Galaxy A72. Vă puteți pierde în toate opțiunile de buget ale Samsung. Nu este surprinzător faptul că, cu toate variantele sale accesibile și acoperirea sa globală, compania coreeană domină în vânzările la nivel mediu și de budget redus.

Compania vinde telefoane în toată lumea și ascultă doleanțele fanilor

De curând, Google a lansat seria Pixel 6, iar acestea sunt niște produse emblematice Android solide. Atât Pixel 6 cât și Pixel 6 Pro au primit recenzii excelente din toate părțile, dar aceste părți sunt puține. Deci, Google vinde seria Pixel 6 în doar nouă țări, inclusiv SUA și Marea Britanie. Este departe, departe de lansările la nivel mondial pe care le vedem de la Samsung și Apple.

Deși Note 20 Ultra nu a primit un succesor, stiloul S Pen continuă să trăiască și este acum susținut de Z Fold 3 și S21 Ultra. Samsung nu a trebuit să lucreze din greu pentru a proiecta un Z Fold 3 pliabil cu suport pentru S Pen și nici pe Galaxy S21 Ultra. În ciuda dimensiunilor reduse, baza de utilizatori S Pen a Samsung a avut nevoie de ceva nou după ce linia Note a fost aparent întreruptă, iar compania a livrat utilizatorilor ce au cerut.

Da, Samsung a reușit să introducă în 2021 suport pentru stylus într-un nou factor de formă deja dificil de dezvoltat. Compania a făcut acest lucru special pentru fanii Galaxy Note. Acum, pe măsură ce trecem de anul acesta și pe cale să intrăm în 2022, sperăm că vom continua să vedem inovații și surprize de la Samsung!