Samsung C-Lab la CES Las Vegas: noutăți ciudate, divertisment și AI

299
Samsung C-Lab la CES noutati ciudate divertisment si AI
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

La CES 2022 Las Vegas nu a lipsit Samsung C-Lab, prescurtare de la Creative Lab, care constă în C-Lab Outside, compus din start-upuri externe ecosistemului Samsung, și C-Lab Inside, la fel de intuitiv ca precedentul, dar din interiorul companiei.

Samsung C-Lab a promovat 25 de proiecte în total la CES 2022 Las Vegas. Acestea au fost din educație, sănătate și wellness, divertisment, AI, mobilitate și wearables. Vă prezentăm mai jos, prin intermediul HDBlog, cele mai interesante propuneri prezentate de Samsung C-Lab la CES Las Vegas de anul acesta.

Piloto, Innovision și ZamStar prezentate de Samsung C-Lab la CES

Piloto. Cu acest proiect se demonstrează cum inteligența artificială poate fi folosită și în alte domenii decât fotografia. De exemplu AI ajută smartphone-urile să înregistreze amintiri mai bune prin recunoașterea scenei și îmbunătățirea algoritmilor. Dar, de fapt, AI este folosită de Piloto pentru a ajuta copiii să-și conștientizeze și să-și dezvolte abilități de autoreglare față de lumea digitală a dispozitivelor inteligente. De altfel, Piloto îi încurajează pe cei mici să interacționeze cu tehnologia într-un mod sigur și mai puțin instinctiv, „raționat”.

Innovasion. Acest proiect îi privește și pe cei mici, cu atât mai mult decât pe cei cărora le este destinat Piloto. Innovision este de fapt o creșă mobilă care urmărește dezvoltarea oculară a sugarilor, pentru a ține evidența evoluției abilităților vizuale și, de asemenea, pentru a recunoaște în timp posibila apariție a strabismului.

Strabismul este o afecțiune oculară în care se manifestă o deviație a unei axe oculare în raport cu cealaltă. În Europa Centrală, aproximativ 6% din populație este afectată de strabism. Abraham Lincoln a avut o formă ușoară de strabism.

ZamStar. A fost un proiect foarte așteptat, atât de mult încât s-a numărat printre cele despre care Samsung a spus ceva în avans înainte de CES 2022. Și, era de așteptat, pentru că probabil ZamStar îndeplinește visul multora, acela de a cânta la un instrument îndrăgit precum chitara. ZamStar constă dintr-o chitară inteligentă și vă permite să cântați o melodie, eventual să adăugați efecte și apoi să împărtășiți melodia cu alți muzicieni la nivel global.

PetNow, Dearbuds și Prinker M prezentate la CES

Petnow. Este o aplicație pentru smartphone care utilizează AI pentru a identifica câinii prin amprenta nazală. Pentru câini amprenta nazală este comparabilă cu amprenta unui om. Pe scurt, la un câine amprenta nu este pe vârful degetelor, această amprentă unică este pe nas. Astfel Petnow aduce proprietarului un element suplimentar de recunoaștere a fidelului său patruped. În cazul în care acesta se rătăcește, alți utilizatori de Petnow pot contribui la căutarea prin amprenta nazală. De fapt, este un microcip vizibil și la îndemâna tuturor.

Dearbuds. Foarte asemănătoare cu căștile wireless, Dearbuds sunt de fapt dezumidificatoare pentru urechi, un instrument care poate suna ciudat, dar care contribuie la bunăstare ținând evidența nivelurilor de umiditate ale canalelor urechii pentru a elimina excesul. Dearbuds în doar 3 minute pot circula 10 litri de aer pentru a restabili echilibrul și confortul după mai mult timp petrecut cu căștile în urechi. Dacă aveți mult timp căști pe urechi – în special cele din ureche – apare acea senzație neplăcută de căldură. Carcasa care ține dispozitivele în urechi indică procentul de umiditate detectat în fiecare canal auditiv.

Prinker M. Este o aplicație mobilă și o experiență combinată cu dispozitivul, care vă va permite să creați un tatuaj temporar pur și simplu alegând designul de pe telefon, pulverizând primer pe piele și imprimându-l pe piele. Este un instrument portabil care promite să facă tatuaje temporare de până la un metru lungime în câteva secunde. Prinker M se alătură lui Prinker S existent, față de care este o soluție mai „pop” și compactă. Se potrivește într-o singură mână, cântărește mai puțin de 250 de grame în ciuda prezenței bateriei integrate și oferă clientului o bibliotecă de peste 8.000 de tatuaje, dar poate fi oricând creat unul personalizat.