Samsung ZamStar, o chitară inteligentă cu ghidaje LED la CES 2022

333
Samsung ZamStar o chitară inteligenta cu ghidaje LED la CES 2022
Sursa Foto: via hdblog.it

Așa cum se întâmplă în fiecare an în această perioadă, Samsung a dezvăluit unele dintre proiectele dezvoltate în cadrul C-Lab. Samsung C-Lab este incubator prototip lansat cu câțiva ani în urmă pentru a sprijini start-up-urile. Una dintre noutățile Samsung C-Lab ce vor fi prezentate la CES 2022 Las Vegas este Samsung ZamStar, o chitară electrică inteligentă care facilitează învățarea cântatului la chitară, cu ghidaje LED pe gâtul chitarei, unde sunt coardele.

Samsung ZamStar este un combo format dintr-o aplicație inteligentă pentru chitară și smartphone conceput pentru a-i ajuta pe cei care doresc să învețe să cânte la instrument dar și pentru cei care doresc să colaboreze cu alți muzicieni din întreaga lume. Chitara are o tastatură cu LED-uri care se aprind în funcție de melodii, conform HDBlog. În acest fel sugerează celor care vor să învețe să cânte la un astfel de instrument unde să pună degetele. Nu este un concept complet nou, dar este foarte interesant din punct de vedere al combinației.

Samsung ZamStar – o chitară inteligentă dezvoltată de C-Lab

Adăugarea de instrumente de predare, cum ar fi LED-uri pe gâtul chitarei care se aprind pentru a vă arăta unde ar trebui să vă puneți degetele, face ca instrumentul să fie primul care îmbină instrumentele de colaborare și de învățare pe o singură platformă.

Samsung ZamStar va fi prezentată alături de alte proiectele Samsung C-Lab la CES 2022 Las Vegas. Samsung va primi 43 de premii la CES 2022 pentru design și inginerie. O altă noutate ce va fi prezentată la CES 2022 este Piloto. Samsung numește Pilotoo soluție AI care îi ajută pe copii să-și dezvolte obiceiuri adecvate de utilizare a smartphone-urilor”. În practică, este un mijloc de a învăța pe copiii să-și să-și capacitatea de a se auto-reglementa în utilizarea dispozitivelor electronice. Dacă prinde la copii și nu ne îndoim, Piloto ar putea fi interesant și pentru adulți. Nu trebuie să uităm că unele rețele de socializare (Instagram) au lansat funcții dedicate autoreglării timpilor de utilizare.

Originile chitarei provin din civilizațiile din Asia Mică (sumerieni, akkadieni, asirieni…) din 2.500 î.Hr. Cea mai scumpă chitară din lume este Fender Stratocaster „Reach Out To Asia”. S-a vândut cu 2,7 milioane USD în 2015!

Pe lângă Samsung ZamStar, compania va prezenta și un sistem numit Innovision dedicat copiilor. Samsung Innovison servește la depistarea simptomelor suspecte care ar putea fi atribuite strabismului copiilor și, în general, la monitorizarea dezvoltării abilităților vizuale ale acestora. Pe lângă aceste proiecte interne, Samsung C-Lab susține și două noutăți de la start-up-uri C-Lab Outside. Una dintre acestea propune o soluție de recunoaștere biometrică a animalelor și se numește Petnow.

Toate aceste proiecte vor fi vizibile la standurile Samsung de la CES 2022 Las Vegas. La International Consumer Electronics Show Samsung și-a confirmat prezența, spre deosebire de Google, Intel, Amazon și Meta care și-au declinat prezența.