Samsung C-Lab va anunța noi proiecte legate de AI la CES 2019

790

Samsung a anunțat că, în perioada 8-11 ianuarie la CES 2019, vor fi prezentate opt proiecte inovatoare legate de AI. Aceste proiecte cu aplicații în Inteligența Artificială au fost dezvoltate prin programul C-Lab (Creative Lab), potrivit NewsSamsung. În plus, unele companii care au ieșit din programul C-Lab, vor prezenta la CES produse care pot fi deja comercializate.

Noile proiecte C-Lab includ: „Tisplay”, un serviciu virtual de publicitate video și „AiMo”, o husă de smartphone pentru înregistrarea sunetului ASMR. „MEDEO”, un serviciu instant de înregistrare video și „PRISMIT”, un serviciu de analiză a știrilor bazat pe AI, vor fi prezentate. De asemenea, „Parfum Blender”, un serviciu de fabricare a parfumurilor personalizate se va afla la Las Vegas. „Girin Monitor Stand”, „Alight” și „SnailSound”, un asistent auditiv vor fi prezentate de Samsung prin C-Lab.

La CES 2019, C-Lab va prezenta cel mai mare număr de proiecte pe care le-a prezentat într-un eveniment, de la debutul său la CES 2016. Acest lucru va ajuta la pregătirea și îmbunătățirea prototipurilor care vor deveni produse finite pentru a fi lansate pe piață.

Vom prezenta idei promițătoare de la C-Lab care exploatează tehnologii de inteligență artificială. Acestea vor fi din diferite domenii de la crearea de conținut video la fabricarea de parfumuri, printre altele. Absolut toate sunt profund legate de viața de zi cu zi a utilizatorilor„. A declarat Inkuk Hahn, vicepreședinte și director al Centrului pentru Creativitate și Inovare de la Samsung Electronics.

Samsung C-Lab a fost lansat în 2012, încurajează și promovează idei inovatoare pentru angajații Samsung. Proiectele de succes sunt oferite de Samsung pentru investiții și sunt gestionate independent. C-Lab sprijină dezvoltarea de idei din toate domeniile și îi ajută pe angajații care au finalizat cu succes proiecte C-Lab să-și lanseze propriile start-up-uri.

Alte companii C-Lab au primit CES 2019 Innovation Awards

În plus față de aceste proiecte, opt companii care au apărut prin Samsung C-Lab vor expune la CES 2019. MOPIC, LINKFLOW, lululab, WELT, Cooljamm, MONIT, BLUEFEEL și Analogic Plus vor participa la CES 2019 pentru a arăta produse noi și de a explora oportunitățile acestora de marketing la nivel mondial.

Trei dintre aceste companii C-Lab au fost premiate cu CES 2019 Innovation Awards. Din 2016, companiile care au participat la programul C-Lab au triumfat de șase ori. Au demonstrat astfel capacitatea lor de a dezvolta și comercializa noi tehnologii.

Vă prezentăm proiectele Samsung C-Lab ce vor fi prezentate la CES 2019 Las Vegas.

  • Tisplay este un serviciu de publicitate video virtuală pe care creatorii îl pot utiliza în timp ce se transmite în direct. Tisplay recunoaște hainele protagonistului și poate plasa anunțurile publicitare ca și în cazul în care au fost imprimate pe articolele de îmbrăcăminte. În plus, permite plasarea nu numai a anunțurilor ci și a mai multor imagini legate de conținutul videoclipului. Astfel, spectatorii se pot bucura de videoclipuri fără pauze din cauza publicității.
  • AiMo este o husă pentru smartphone care simulează urechea umană și permite înregistrarea sunetului ASMR. La înregistrarea conținutului ASMR cu această soluție sunetul este mai bine direcționat, mai clar și redat realist prin utilizarea software-ului AI. Nu mai este nevoie de dispozitive profesionale de înregistrare și redare.
PRISMIT și MEDEO oferă servicii bazate pe AI
  • MEDEO oferă un serviciu instant de înregistrare video care permite utilizatorilor să înregistreze și să editeze simultan. Analizând scena și contextul cu ajutorul AI, MEDEO integrează automat efectele vizuale și muzica de fundal și le amestecă cu videoclipurile înregistrate în timpul emisiunilor live. În plus, oferă redarea automată a videoclipurilor cu un singur clic, care extrage numai scenele principale ale videoclipului salvat.
  • PRISMIT este un serviciu de analiză a știrilor prin AI care creează cronologii împărțite pe subiecte. Ajută cititorii să înțeleagă rapid contextul. Atunci când utilizatorul caută un subiect sau un eveniment, PRISMIT selectează automat cinci articole, cele mai reprezentative din toate disponibile, prin gruparea temelor. Acest lucru ajută cititorii să înțeleagă contextul și istoricul subiectului. Alte astfel de servicii oferă pur și simplu articolele cele mai citite sau cele mai recente.
  • Blender parfum, este un serviciu care permite utilizatorilor să creeze un parfum personalizat și să partajeze rețeta prin intermediul aplicațiilor. Când utilizatorul face o fotografie cu parfumurile preferate aplicația analizează ingredientele comune și recomandă parfumurile care se adaptează la preferințele consumatorului. Utilizatorul poate crea parfumul cu aceste rețete sau poate crea un parfum prin ajustarea proporțiilor cu opt ingrediente.
Suport de monitor care se reglează automat pentru o poziție corectă a utilizatorului
  • Girin Monitor Stand este un suport de monitor cu reglare automată pentru ca utilizatorii să aibă poziția corectă când folosesc un calculator. Suportul are un senzor încorporat care urmărește poziția lucrătorului în timp real, în special gâtul și capul. În funcție de poziția celui care lucrează, suportul reglează monitorul într-o poziție adaptată celui din fața lui. Schimbarea poziției monitorului este aproape insesizabilă. Prin acest lucru tensiunea mușchilor din gât, de la spate și umeri este practic redusă.
  • Alight este o lampă de birou. Prin intermediul AI oferă un mediu optim pentru a crește concentrarea și asigură iluminarea benefică pentru sănătatea utilizatorilor. Detectează acțiunile lor printr-o cameră și schimbă automat intensitatea luminii în funcție de situație. Are un senzor de avertizare pentru ca persoana să se concentreze asupra studiului, dacă folosește prea mult un smartphone sau dacă ațipește. De asemenea, oferă istoricul și clip-uri video ale perioadei de studiu, prin intermediul unei aplicații.
  • SnailSound este destinat persoanelor care au probleme cu auzul. Se compune dintr-o aplicație și un set cu cască. Aplicația analizează sunetul preferat al utilizatorilor din feedback-uri, prin teste simple de audiere și calibrează sunetul pentru a obține o mai mare claritate. Cu o amplificare inteligentă și algoritmi de suprimare a zgomotului bazat pe AI, SnailSound amplifică sunetul și reduce zgomotul de fond. În același timp oferă o experiență de ascultare mai bună pentru persoanele cu probleme de auz, fără a utiliza echipamente scumpe.