Samsung lucrează la camere de 320 și 440 MP, dar pentru cine?

285
Samsung lucreaza la camere de 320 si 440 MP
Sursa foto: xda-developers.com

Se zvonește că Samsung va dezvolta senzori de imagine cu foarte mulți megapixeli, inclusiv camere de 320 și 440 MP pentru viitoarele smartphone-uri sau alte dispozitive. Nu este clar pentru ce ar folosi Samsung acești senzori de cameră mai mari, momentan. Nu luăm în calcul seria Galaxy S24 pentru aceste camere.

Momentan suntem suntem destul de departe de lansările serilor Galaxy S25 și S26, care pot fi avute în vedere. În acest fel lucrurile se pot schimba cu siguranță peste doi sau trei ani. Se speculează că senzorul de 320 MP ar putea apărea pe Galaxy S26 Ultra, dar planurile Samsung nu sunt confirmate în acest moment.

Bătălia din domeniul megapixelilor pentru camerelor smartphone va fi în beneficiul utilizatorilor. Samsung se zvonește că lucrează la câțiva senzori de imagine monstruoși, de 50, 320 și 440 megapixeli. În prezent, Samsung produce senzorul ISOCELL HP2 de 200 MP, extraordinar de bun în Galaxy S23 Ultra. Cu toate acestea, dacă cele mai recente zvonuri sunt de crezut, compania plănuiește ceva mult, mult mai mare pentru viitoarele sale smartphone-uri.

Camere Samsung de 320 și 440 megapixeli

Potrivit lui @Tech_Reve, citat de XDA-Developers, Samsung lucrează la o serie de senzori de imagine cu număr mare de megapixeli. Este vorba despre un senzor HU1 de 440 MP, un senzor nespecificat de 320 megapixeli, un senzor HP7 de 200 MP cu pixeli de 0,7 microni și un senzor ISOCELL GN6 de 50 MP cu Pixeli de 1,6 microni. Toate acestea vor fi produse în serie din a doua jumătate a anului 2024. Asta înseamnă că vom primi camere de 320 și 440 MP cândva în 2025.

În 2023 există ~15,14 miliarde de dispozitive IoT conectate în toată lumea. Numărul de dispozitive IoT active se va dubla până în 2030. În China sunt peste 5 miliarde de dispozitive IoT conectate, în SUA și Europa ~3 miliarde.

În privința unei camere de 440 MP, nu este clar dacă aceasta va fi utilizată în smartphone-uri. Potrivit unor informații, aceasta ar putea fi utilizată în dispozitive IoT, în sectorul industrial sau aplicații auto. Pentru pasionații de fotografii cu smartphone-ul, cel mai notabil senzor din lista menționat mai sus ar putea fi cel de 320 MP. Despre acesta @Tech_Reve a sugerat că ar putea ajunge pe Galaxy S26 Ultra. Cu toate acestea, mai sunt încă trei ani, așa că că nimic nu este încă sigur.

În ceea ce privește camera de 200 MP, @Tech_Reve sugerează că aceasta a fost proiectată inițial pentru a fi utilizat în Galaxy S25 Ultra. Se pare că Samsung a renunțat la acele planuri din cauza „costului excesiv de ridicat”. În privința camerei de 50 MP, este puțin probabil să fie folosit într-un smartphone Samsung. Sursa sugerează că ar putea fi destinată „producătorilor din China”.