Samsung primește certificarea globală Carbon Trust pentru cipuri

421
Samsung primeste certificare globala de amprenta de carbon pentru cipuri
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Eforturile de fabricare „ecologică” ale Samsung se extind în continuare la o gamă tot mai largă de produse. Patru cipuri de înaltă performanță și consum redus de energie obțin eticheta de amprentă de carbon de la Carbon Trust. Acestea sunt primele dintre cipurile logice Samsung care au primit certificarea Carbon Trust. Acestea deschid calea pentru reducerea emisiilor de carbon din acest domeniu.

După ce a primit prima acreditare a amprentei de carbon din industria semiconductorilor pentru cipurile de memorie de la Carbon Trust în 2019, Samsung și-a extins acum spectrul ESG (de mediu, social și de guvernanță) cu această recunoaștere globală a cipurilor logice „ecologice”. Samsung a primit, de asemenea, primul standard triplu al industriei Carbon Trust pentru carbon, apă și deșeuri în iunie 2021.

Carbon Trust este un partener independent și expert al organizațiilor din întreaga lume. Organizația consiliază întreprinderile cu privire la oportunitățile lor într-o lume durabilă, cu emisii reduse de carbon. Carbon Trust măsoară și certifică și amprenta de mediu a organizațiilor, lanțurilor de aprovizionare și a produselor.

Dintre diferitele categorii de certificare ale Carbon Trust, produsele Samsung System LSI au primit eticheta de amprentă de carbon a produsului măsurat cu CO2. Eticheta certifică amprenta de carbon a cipului, care informează consumatorii cu privire la impactul pe care produsul și procesul de fabricație îl au asupra mediului.

Eticheta Carbon Trust pentru mai multe cip-uri Samsung

Primirea etichetei pentru emisii reduse de CO2 este un pas important pentru reducerea emisiilor de carbon din cadrul companiei Samsung. Carbon Trust verifică emisiile actuale de carbon ale produsului cu specificații recunoscute la nivel global (PAS 2050), pe care Samsung le poate folosi ca reper pentru a măsura viitoarele reduceri de carbon.

Carbon Trust este un organism de certificare non-profit acreditat la nivel mondial. A fost înființat de guvernul britanic în 2001. Scopul acestei organizații este de a accelera trecerea la o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.

Măsurarea corectă a amprentei de carbon a unui produs necesită mult efort și timp. Aceasta implică calcularea cantității de carbon emis la fabricarea materiilor prime subsidiare; transportul produsului; precum și emisia de carbon din utilizarea electricității, apei și gazului. Sutele de procese de fabricație necesare pentru a face un cip semiconductor se adaugă toate aici.

Cele patru produse care urmează să primească certificare includ o varietate de cipuri produse de Samsung LSY System. Sunt cuprinse aici de la procesoare mobile până la senzori de imagine. Samsung Exynos 2100 este unul dintre cele patru produse care primesc această certificare. Exynos 2100 este un procesor mobil de înaltă performanță fabricat cu tehnologia ultra-violet (EUV) de 5 nanometri (nm). Senzorul de imagine ISOCELL HM2, DTV SoC (S6HD820) și TCON (S6TST21) au primit, de asemenea, certificarea Carbon Trust.

Compania a primit până acum certificarea pentru 14 produse

Inclusiv cele patru cipuri, Samsung a primit până acum certificări pentru paisprezece dintre produsele sale semiconductoare de la Carbon Trust.

Suntem încântați că suntem recunoscuți la nivel mondial pentru eforturile noastre ecologice”. A declarat declarat Seong-dai Jang, vicepreședinte senior, șef birou Corporate Sustainability Management la Samsung, conform SamsungNewsroom. „Vom continua să ne îndeplinim obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. Ne extindem eforturile către o gamă mai largă de produse ecologice, pentru a îndeplini standardele globale pentru un viitor durabil”.

Iată care sunt cele mai noi cipuri care au primit certificarea Carbon Trust:

Exynos 2100. Bazat pe tehnologia de proces EUV de 5nm, Exynos 2100 este primul procesor mobil integrat 5G de la Samsung pentru dispozitive mobile premium. Exynos 2100 efectuează până la 26 de trilioane de operații pe secundă cu o eficiență energetică de peste două ori mai mare decât generația anterioară.

ISOCELL HM2. Este un senzor de imagine care a deschis piața pentru rezoluții ultra-ridicate. Senzorul de 108MP este cu aproximativ 15% mai mic decât predecesorii și reduce înălțimea modulului camerei cu 10%, oferind în același timp focalizare automată mai rapidă, binning de nouă pixeli și zoom 3x fără pierderi.

Procesorul DTV Samsung (S6HD820). Este o componentă esențială în televiziune, deoarece calitatea imaginii evoluează de la standardul 4K la 8K. NPU (unitatea de procesare neuronală) a DTV SoC (Digital TV System on Chip) permite tehnologiei AI să îmbunătățească calitatea imaginii și procesarea audio.

TCON (S6TST21). Un TCON preia date video de la DTV SoC și le convertește în funcție de cerințele DDI (Display Driver IC). Viteza de transmitere a datelor a TCON este importantă atunci când vine vorba de transmiterea rapidă a datelor video de înaltă rezoluție către DDI. TCON (S6TST21) integrează două cipuri de 8K 60 hertz (Hz) pentru a minimiza pierderile de energie.