Acasă Stiri Toate fabricile de cipuri Samsung sunt certificate Carbon Trust Triple Standard

Toate fabricile de cipuri Samsung sunt certificate Carbon Trust Triple Standard

Samsung Electronics Co. este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume. Compania declarat joi că toate facilitățile sale pentru semiconductoare au primit Carbon Trust Triple Standard de la liderul global de certificare a mediului Carbon Trust.

Samsung Electronics are nouă fabrici de cipuri în întreaga lume. Toate au primit eticheta Carbon Trust Triple Standard pentru eforturile lor de a reduce consumul de carbon, deșeuri și apă. Compania are cinci unități de producție pentru semiconductori în Coreea de Sud, trei în China și una în Statele Unite.

Samsung a primit această certificare prin reducerea cantității de emisii de carbon, utilizarea apei și gestionarea deșeurilor în ultimii trei ani în cinci unutăți (Giheung, Hwaseong, Pyeongtaek, Onyang și Cheonan) în Coreea și în patru fabrici din SUA și China (Austin, Suzhou, Tianjin și Xi’an). Aceasta este o realizare uriașă, având în vedere că este extrem de dificil pentru companiile producătoare de semiconductori să îndeplinească toate cele trei standarde simultan.

Samsung este prima companie din lume care obține Carbon Trust Triple Standard

Samsung a declarat că este prima dintre companiile mondiale de semiconductori care a obținut Carbon Trust Triple Standard. Triple Standard este dat atunci când unitățile de producție ale companiei reduc emisiile de carbon sub 3,7%, consumul de apă la 2,2%  și depozitele de deșeuri la 2,1% într-o perioadă de trei ani și îndeplinesc alte standarde de mediu.

Carbon Trust este un organism de certificare non-profit acreditat la nivel mondial. A fost înființat de guvernul britanic în 2001. Scopul acestei organizații este de a accelera trecerea la o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.

Eforturile Samsung de a-și reduce amprenta de mediu:

  • Gaze cu efect de seră: Samsung furnizează 100% energie regenerabilă pentru operațiunile sale de semiconductori din SUA și China din 2019. Eforturile companiei de a reduce amprenta de carbon includ, de asemenea, optimizarea utilizării gazelor pentru procesele de gravare și depunere, precum și dezvoltarea de noi catalizatori pentru echipamentele sale de reducere a gazelor cu efect de seră.
  • Gestionarea apei: Samsung a reciclat apele uzate generate în procesul de producere a apei ultra-pure pentru echipamente precum turnuri de răcire. De asemenea, compania a redus consumul de apă utilizând tehnologia sa de filtrare a apelor uzate. Eficiența funcționării echipamentelor a crescut, de asemenea, prin consolidarea sistemelor de recuperare și refolosire a apelor uzate.
  • Reducerea deșeurilor: Samsung a redus în mod semnificativ nămolul din apele uzate. Acesta reprezintă mai mult de 60% din generarea totală a deșeurilor. În plus, prin standardelor de ambalare pentru produse a fost redusă cantitatea de deșeuri prin ambalare excesivă.

Reduceri la emisiile de carbon, apă și deșeuri

Samsung a a redus emisiile de carbon cu 9,6%, consumul de deșeuri cu 7,8% și deșeurile cu 4,1% în 2020. Procentele sunt în comparație cu nivelurile medii înregistrate între 2018 și 2019.

Samsung a declarat că unitățile sale din străinătate și-au atins obiectivul de a utiliza 100% energie regenerabilă, conform Yonhap. Cu astfel de eforturi, compania a reușit să reducă 1,3 milioane de tone de emisii de carbon în 2020.

Samsung, cel mai mare producător de televizoare și smartphone-uri din lume, a declarat că economia sa de apă a ajuns la 10,25 milioane de tone anul trecut, deoarece a îmbunătățit refolosirea apei cu tehnologii avansate de filtrare. În 2020, a refolosit 70 de milioane de tone de apă. Este o creștere cu 12% față de cantitatea medie raportată în 2018 și 2019.

Samsung a redus 35.752 tone de deșeuri în 2020, utilizând materiale ecologice și reducând ambalajele de unică folosință. Între timp, 41 din cipurile Samsung au obținut certificări de mediu de la instituții locale și globale începând cu 2009.

Stiri

Samsung Galaxy S22 și S22+ vor avea camera principală de 50MP

Galaxy S21 și S21+ utilizează practic același hardware de cameră ca predecesorii lor din seria Galaxy S20. Acest lucru nu se va...

Samsung lansează Watch Design Studio și Good Lock la MWC 2021

Samsung se pregătește pentru evenimentul virtual Galaxy MWC, unde se va prezenta „Watch Design Studio” și „Good Lock”. Mobile World Congress 2021...

Iată cum arată Galaxy S21 Olympic Edition în viața reală, este drăguț

Modelul Samsung Galaxy S21 Olympic Edition nu este la fel de exclusivist ca predecesorii săi. Adică și noi muritorii de rând, care...

GPU AMD integrat în Exynos 2200 cu 30% mai rapid decât modelul actual

Următorul procesor Samsung Exynos, care va echipa cel mai probabil seria Galaxy S22, va avea un GPU puternic. Fabricat de AMD cu...

Prețurile monitoarelor de jocuri Samsung Odyssey G3, G5 și Odyssey G7

Samsung a lansat de două zile patru noi monitoare de jocuri din seria Odyssey 2021, dar nu a dat informații despre preț...

Cum să conectați căștile sau căștile Bluetooth la ceasurile Galaxy Watch 3

Ceasurile inteligente de astăzi nu sunt doar dispozitive de sănătate, sunt ceasuri extrem de avansate cu multe caracteristici remarcabile. În urmă cu...

Samsung va prezenta noul Wear OS la MWC 2021 pe 28 iunie

Într-un tweet, gigantul tehnologic și-a confirmat planurile de a debuta practic noua „experiență Galaxy” - alături de o imagine care sugerează că...