Acasă Stiri Toate fabricile de cipuri Samsung sunt certificate Carbon Trust Triple Standard

Toate fabricile de cipuri Samsung sunt certificate Carbon Trust Triple Standard

Samsung Electronics Co. este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume. Compania declarat joi că toate facilitățile sale pentru semiconductoare au primit Carbon Trust Triple Standard de la liderul global de certificare a mediului Carbon Trust.

Samsung Electronics are nouă fabrici de cipuri în întreaga lume. Toate au primit eticheta Carbon Trust Triple Standard pentru eforturile lor de a reduce consumul de carbon, deșeuri și apă. Compania are cinci unități de producție pentru semiconductori în Coreea de Sud, trei în China și una în Statele Unite.

Samsung a primit această certificare prin reducerea cantității de emisii de carbon, utilizarea apei și gestionarea deșeurilor în ultimii trei ani în cinci unutăți (Giheung, Hwaseong, Pyeongtaek, Onyang și Cheonan) în Coreea și în patru fabrici din SUA și China (Austin, Suzhou, Tianjin și Xi’an). Aceasta este o realizare uriașă, având în vedere că este extrem de dificil pentru companiile producătoare de semiconductori să îndeplinească toate cele trei standarde simultan.

Samsung este prima companie din lume care obține Carbon Trust Triple Standard

Samsung a declarat că este prima dintre companiile mondiale de semiconductori care a obținut Carbon Trust Triple Standard. Triple Standard este dat atunci când unitățile de producție ale companiei reduc emisiile de carbon sub 3,7%, consumul de apă la 2,2%  și depozitele de deșeuri la 2,1% într-o perioadă de trei ani și îndeplinesc alte standarde de mediu.

Carbon Trust este un organism de certificare non-profit acreditat la nivel mondial. A fost înființat de guvernul britanic în 2001. Scopul acestei organizații este de a accelera trecerea la o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.

Eforturile Samsung de a-și reduce amprenta de mediu:

  • Gaze cu efect de seră: Samsung furnizează 100% energie regenerabilă pentru operațiunile sale de semiconductori din SUA și China din 2019. Eforturile companiei de a reduce amprenta de carbon includ, de asemenea, optimizarea utilizării gazelor pentru procesele de gravare și depunere, precum și dezvoltarea de noi catalizatori pentru echipamentele sale de reducere a gazelor cu efect de seră.
  • Gestionarea apei: Samsung a reciclat apele uzate generate în procesul de producere a apei ultra-pure pentru echipamente precum turnuri de răcire. De asemenea, compania a redus consumul de apă utilizând tehnologia sa de filtrare a apelor uzate. Eficiența funcționării echipamentelor a crescut, de asemenea, prin consolidarea sistemelor de recuperare și refolosire a apelor uzate.
  • Reducerea deșeurilor: Samsung a redus în mod semnificativ nămolul din apele uzate. Acesta reprezintă mai mult de 60% din generarea totală a deșeurilor. În plus, prin standardelor de ambalare pentru produse a fost redusă cantitatea de deșeuri prin ambalare excesivă.

Reduceri la emisiile de carbon, apă și deșeuri

Samsung a a redus emisiile de carbon cu 9,6%, consumul de deșeuri cu 7,8% și deșeurile cu 4,1% în 2020. Procentele sunt în comparație cu nivelurile medii înregistrate între 2018 și 2019.

Samsung a declarat că unitățile sale din străinătate și-au atins obiectivul de a utiliza 100% energie regenerabilă, conform Yonhap. Cu astfel de eforturi, compania a reușit să reducă 1,3 milioane de tone de emisii de carbon în 2020.

Samsung, cel mai mare producător de televizoare și smartphone-uri din lume, a declarat că economia sa de apă a ajuns la 10,25 milioane de tone anul trecut, deoarece a îmbunătățit refolosirea apei cu tehnologii avansate de filtrare. În 2020, a refolosit 70 de milioane de tone de apă. Este o creștere cu 12% față de cantitatea medie raportată în 2018 și 2019.

Samsung a redus 35.752 tone de deșeuri în 2020, utilizând materiale ecologice și reducând ambalajele de unică folosință. Între timp, 41 din cipurile Samsung au obținut certificări de mediu de la instituții locale și globale începând cu 2009.

Stiri

Cum să schimbați curelele pe seria Samsung Galaxy Watch 4

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată de puțin peste o lună de Samsung. În acest scurt timp Samsung Galaxy Watch 4...

Galaxy Buds 2 primește o nouă actualizare, nu trebuie ratată!

Setul de căști wireless Samsung Galaxy Buds 2 a fost lansat la Galaxy Unpacked din august alături de Galaxy Z Fold 3,...

Music for Galaxy Watch vă permite să ascultați melodiile salvate fără căști

Samsung a lansat o aplicație de muzică actualizată pentru Galaxy Watch 4. Este o versiune renovată a aplicației anterioare de muzică pentru...

Samsung Galaxy M22, fratele geamăn a lui Galaxy A22, este oficial în Europa

Samsung Galaxy M22 este oficial în Germania, la aproximativ patru luni de la prima apariție. Apartenența sa la gama Galaxy M sugerează...

Noul monitor Samsung Webcam S4 este acum disponibil

Samsung a prezentat noul monitor Webcam S4 de 24 inch (S40VA), conceput pentru a se potrivi cu nevoile unui mediu de lucru...

Căști impermeabile cu bandă pentru gât Samsung Galaxy Buds

Samsung a lansat în mod regulat noi căști în ultimii ani, care ajung simultan cu noile serii emblematice de smartphone-uri. Gândiți-vă la...

Samsung Galaxy S21 FE cu Exynos 2100 confirmat de Google Play Console

Viitorul flagship ieftin Samsung Galaxy S21 FE, a apărut pe Google Play Console. Listarea a confirmat câteva detalii cheie despre telefon, în...