Acasă Stiri Toate fabricile de cipuri Samsung sunt certificate Carbon Trust Triple Standard

Toate fabricile de cipuri Samsung sunt certificate Carbon Trust Triple Standard

Samsung Electronics Co. este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume. Compania declarat joi că toate facilitățile sale pentru semiconductoare au primit Carbon Trust Triple Standard de la liderul global de certificare a mediului Carbon Trust.

Samsung Electronics are nouă fabrici de cipuri în întreaga lume. Toate au primit eticheta Carbon Trust Triple Standard pentru eforturile lor de a reduce consumul de carbon, deșeuri și apă. Compania are cinci unități de producție pentru semiconductori în Coreea de Sud, trei în China și una în Statele Unite.

Samsung a primit această certificare prin reducerea cantității de emisii de carbon, utilizarea apei și gestionarea deșeurilor în ultimii trei ani în cinci unutăți (Giheung, Hwaseong, Pyeongtaek, Onyang și Cheonan) în Coreea și în patru fabrici din SUA și China (Austin, Suzhou, Tianjin și Xi’an). Aceasta este o realizare uriașă, având în vedere că este extrem de dificil pentru companiile producătoare de semiconductori să îndeplinească toate cele trei standarde simultan.

Samsung este prima companie din lume care obține Carbon Trust Triple Standard

Samsung a declarat că este prima dintre companiile mondiale de semiconductori care a obținut Carbon Trust Triple Standard. Triple Standard este dat atunci când unitățile de producție ale companiei reduc emisiile de carbon sub 3,7%, consumul de apă la 2,2%  și depozitele de deșeuri la 2,1% într-o perioadă de trei ani și îndeplinesc alte standarde de mediu.

Carbon Trust este un organism de certificare non-profit acreditat la nivel mondial. A fost înființat de guvernul britanic în 2001. Scopul acestei organizații este de a accelera trecerea la o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.

Eforturile Samsung de a-și reduce amprenta de mediu:

  • Gaze cu efect de seră: Samsung furnizează 100% energie regenerabilă pentru operațiunile sale de semiconductori din SUA și China din 2019. Eforturile companiei de a reduce amprenta de carbon includ, de asemenea, optimizarea utilizării gazelor pentru procesele de gravare și depunere, precum și dezvoltarea de noi catalizatori pentru echipamentele sale de reducere a gazelor cu efect de seră.
  • Gestionarea apei: Samsung a reciclat apele uzate generate în procesul de producere a apei ultra-pure pentru echipamente precum turnuri de răcire. De asemenea, compania a redus consumul de apă utilizând tehnologia sa de filtrare a apelor uzate. Eficiența funcționării echipamentelor a crescut, de asemenea, prin consolidarea sistemelor de recuperare și refolosire a apelor uzate.
  • Reducerea deșeurilor: Samsung a redus în mod semnificativ nămolul din apele uzate. Acesta reprezintă mai mult de 60% din generarea totală a deșeurilor. În plus, prin standardelor de ambalare pentru produse a fost redusă cantitatea de deșeuri prin ambalare excesivă.

Reduceri la emisiile de carbon, apă și deșeuri

Samsung a a redus emisiile de carbon cu 9,6%, consumul de deșeuri cu 7,8% și deșeurile cu 4,1% în 2020. Procentele sunt în comparație cu nivelurile medii înregistrate între 2018 și 2019.

Samsung a declarat că unitățile sale din străinătate și-au atins obiectivul de a utiliza 100% energie regenerabilă, conform Yonhap. Cu astfel de eforturi, compania a reușit să reducă 1,3 milioane de tone de emisii de carbon în 2020.

Samsung, cel mai mare producător de televizoare și smartphone-uri din lume, a declarat că economia sa de apă a ajuns la 10,25 milioane de tone anul trecut, deoarece a îmbunătățit refolosirea apei cu tehnologii avansate de filtrare. În 2020, a refolosit 70 de milioane de tone de apă. Este o creștere cu 12% față de cantitatea medie raportată în 2018 și 2019.

Samsung a redus 35.752 tone de deșeuri în 2020, utilizând materiale ecologice și reducând ambalajele de unică folosință. Între timp, 41 din cipurile Samsung au obținut certificări de mediu de la instituții locale și globale începând cu 2009.

Stiri

Seria Galaxy Tab S8 a apărut pe Amazon cu imagini și specificații

Se așteaptă ca Samsung să anunțe seria Galaxy Tab S8 alături de smartphone-urile Galaxy S22 în luna februarie. Ei bine, acum seria...

Frigiderul Samsung Bespoke ales „Produsul Anului 2021” în Polonia

Frigiderul modular Samsung Bespoke a deschis un nou capitol în personalizarea aparatelor electrocasnice. Încă de la lansare s-a bucurat de foarte multe...

Galaxy S21 Ultra: actualizare Expert RAW pentru camera telefoto

Expert RAW este o aplicație destul de nouă, care oferă capabilități de imagine profesională celui mai recent smartphone Samsung. Lansată în noiembrie...

Cum să utilizați Modul mâna stângă – Lefty Hand pe seria Galaxy Watch 4

Cu seria Galaxy Watch 4, Samsung a debutat sistemul de operare Wear OS 3. Astfel a adus aproape toate caracteristicile și serviciile...

Samsung The Freestyle – la precomandă primiți un set Galaxy Buds Live

Samsung Electronics UK Ltd a anunțat lansarea Samsung The Freestyle, un proiector mic și compact unic. Este un proiector proiectat inteligent pentru...

Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un înlocuitor pentru seria Galaxy Note

În mai puțin de trei săptămâni Samsung va anunța noua serie Galaxy S22. Până acum, de departe sunt deja cunoscute cele mai...

Un Galaxy S22 Bespoke Edition poate fi lansat de Samsung anul acesta

Gama Bespoke a debutat la Samsung cu aparate electrocasnice cum ar fi frigidere, aspiratoare, uscătoare de haine sau purificatoare de apă și...