Samsung a prezentat în Suedia o casă eficientă din punct de vedere energetic

207
Samsung a prezintat in Suedia o casa eficienta din punct de vedere energetic
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung Electronics a prezentat în weekend-ul trecut un model de casă cu Smart Home Energy Management System (SHEMS), susținut de SmartThings Energy, în Brobyholm, lângă Stockholm, Suedia. Brobyholm o comunitate rezidențială de case inteligente și eficiente din punct de vedere energetic, de lângă Stockholm în Suedia.

Samsung a colaborat cu ABB, SMA și S. Property pentru această prezentare. ABB este o companie producătoare de echipamente electrice și industriale. SMA este o companie care dezvoltă tehnologii solare, iar S. Property este o companie imobiliară. Samsung nu va furniza doar aparatele sale pentru locuitorii din Brobyholm, ci va oferi și soluția sa unică, SmartThings Energy, pentru ca utilizatorii să își controleze permanent consumul de energie.

„Suntem încântați să prezentăm publicului această comunitate inteligentă”. A declarat Chan Woo Park, vicepreședinte executiv și șef al grupului Service Biz la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Obiectivul nostru este să creăm o conectivitate fără întreruperi care îi ajută pe consumatori să-și gestioneze cu ușurință casele și să economisească energie în același timp.”

Firma sud-coreeană va furniza locuitorilor din Brobyholm aparatele sale inteligente pentru casă. De exemplu: mașini de spălat vase, uscătoare, cuptoare, frigidere și mașini de spălat. De asemenea, Samsung va oferi locuitorilor din Brobyholm și sistemul său inteligent de monitorizare a energiei pentru casă numit SmartThings Energy. Astfel locuitorii de acolo își vor putea controla toate aparatele din casa inteligentă folosind o singură aplicație, potrivit SamMobile. Fiecare casă va fi eficientă din punct de vedere energetic în timp ce utilizează producția de energie fotovoltaică și un sistem de stocare a energiei.

ABB Group este o companie elvețiano-suedeză producătoare de echipamente electrice și industriale. Este un jucător important la nivel global pe piața de echipamente și servicii energetice. ABB este prezentă în peste100 de țări și are 120.000 de angajați.

Samsung a colaborat cu ABB, iar platforma SmartThings Energy va fi integrată cu soluția de automatizare ABB numită ABB-free@home. Astfel aparatele caselor din Brobyholm se vor putea conecta la un sistem central care economisește energie timp și costuri. Cu doar câteva clicuri pe aplicația mobilă SmartThings, proprietarii de case vor avea acces și control asupra consumului de energie din casele lor.

Sursă foto: ABB

Casa prezentată de Samsung ca model poate fi vizitata de persoanele interesate de o astfel de achiziție începând din 9 noiembrie. În 2025 vor fi finalizate 500 de astfel de locuințe. Acest număr va fi extins de S. Property Group până la 2.000 de astfel de case până în 2028.