Samsung este cel mai important brand de ceasuri inteligente din India

243
Samsung este cel mai important brand de ceasuri inteligente din India
Sursa foto: sammobile.com

India este o piață foarte importantă pentru Samsung, dar și pentru celelalte companii producătoare de smartphone-uri și alte gadgeturi purtabile. Compania Samsung a depus mult efort pentru a se asigura că rămâne jucătorul dominant în țară. Acum gigantul coreean este furnizorul numărul unu de smartphone-uri în India, în ciuda concurenței necruțătoare.

Dar, Samsung ocupă acum o poziție similară și pe piața smartwatch-urilor din India, potrivit SamMobile. A devenit cel mai important furnizor de ceasuri inteligente din India în ultimul trimestru. Aceasta se bazează pe cele mai recente date furnizate de IDC’s Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker.

Seria Samsung Galaxy Watch 4 a înregistrat o creștere de două cifre în India

Dincolo de vânzări în India, țară care conform ultimelor date ONU va depăși în scurt timp China ca populație, multe companii au unități de producție în această țară. Acum, conform International Data Corporation (IDC), Samsung deține o cotă de piață de 65% în volum de vânzări pe piața de ceasuri inteligente din India. De asemenea, are o cotă de piață de 31% ca volum de vânzări în categoria căștilor cu adevărat wireless. Aceste cifre reprezintă poziția pe piață din martie 2022.

Deloc surprinzător, această performanță stelară pe piața ceasurilor inteligente a fost opera seriei Samsung Galaxy Watch 4. Cele două ceasuri inteligente din această serie au înregistrat o creștere de două cifre în India. De asemenea setul wireless Galaxy Buds 2 a ajutat Samsung să-și consolideze poziția în segmentul căștilor cu adevărat wireless (TWS). Gigantul high-tech sud-coreean are în India la Noida, cea mai mare fabrică de smartphone-uri din lume.

Noida este un oraș satelit al capitalei New Delhi. Noida este prescurtarea de la New Okhla Industrial Development Authority. Este considerat cel mai verde oraș din India cu ~50% acoperire verde. Microsoft, Arm Holdings și Barclays mai au unități aici.

Samsung a asigurat o disponibilitate mai largă a ambelor dispozitive prin canalele offline și online din India, pentru a se asigura că a ocupat primul loc. De asemenea, compania a oferit clienților metode de plată și opțiuni de finanțare îmbunătățite, permițând mai multor clienți să achiziționeze aceste dispozitive.

Ambele produse oferă acum companiei Samsung o bază solidă pe piață. Compania va lansa seria Galaxy Watch 5 luna viitoare. De asemenea, va lansa noi căști wireless. Popularitatea acestor produse va asigura că succesorii lor vor beneficia de o acceptare mai largă în rândul consumatorilor. Samsung ar putea să-și vadă cota de piață în aceste segmente crescând și mai mult în a doua jumătate a acestui an.