Samsung a fost cel mai clonat brand smartphone în 2017

1389

Creșterea rapidă a pieței de smartphone-uri din întreaga lume a stimulat anumiți producători obscuri să facă clone ale telefoanelor high-end mai populare, pentru a câștiga mai ușor niște bani. Samsung Electronics cu ale sale Galaxy S7 Edge, Galaxy S8+, Galaxy Note 8 sau Galaxy W2017 sunt în prim plan. A devenit o practică obișnuită să întâlnim clone de smartphone-uri pe piețele locale și de multe ori chiar și pe cele online, mai ales cele de mâna a doua. Datele de la site-ul Antutu oferă unele informații foarte interesante despre popularitatea clonelor smartphone.

Producătorii chinezi, în special, sunt adesea extrem de rapizi în clonarea dispozitivelor premium Samsung și în special a celor exterm de populare pe piață. Pentru smartphone-urile Galaxy S9 și Galaxy S9+, au lansate clone chiar înainte ca aceste aparate să fie anunțate oficial de compania sud-coreeană. Potrivit raportului prezentat de Antutu, Samsung a fost cel mai clonat brand de smartphones în 2017.

Chiar și la telefoanele clonate Samsung este tot în frunte! Gigantul high-tech a avut un procent de 36,23% din toate smartphone-urile clonate în anul 2017. Datele făcute publice de site-ul chinez Antutu arată că în anul 2017 au fost inspectate 17.424.726 smartphone-uri, dintre care clonele de smartphone-uri au reprezentat 2,64%. Din totalul smartphone-urilor clonate, Samsung a fost cel mai clonat brand cu un procent de 36.23%, urmat de Apple la 7.72% și Xiaomi cu 4.75%.

Versiunea europeană a modelului Galaxy S7 Edge a fost modelul cel mai clonat, urmat de versiunea chineză a aceluiași model. Galaxy S7, Galaxy S8+, Samsung Galaxy W2016, Galaxy W2017 au fost celelalte smartphone-uri ale firmei sud-coreene care au fost printre cele mai clonate.

În timp ce piața smartphone-urilor din China nu este foarte interesată de smartphone-urile Samsung, din anumite motive, se pare că producătorii mai mici din China sunt extrem de interesați să facă clone ale smartphone-urilor Samsung populare. Samsung se vinde bine oriunde și calitatea este garantată de numele Samsung! O altă explicație ar fi – pentru a discredita firma Samsung, prin calitatea inferioară a produselor (clonelor) oferite.

În afară de inevitabilele întrebări privind etica acestei practici, clonele smartphone-urilor reprezintă, de asemenea, riscuri de securitate și confidențialitate pentru utilizatori.

AnTuTu, este o platformă de testare pentru smartphone-uri Android. AnTuTu testează toate aspectele unui dispozitiv, inclusiv UX, GPU, memorie RAM, CPU etc. Fiecare element este evaluat individual și primește un scor care este utilizat pentru a clasifica dispozitivul printre celelalte dispozitive Android.

Este o decizie care trebuie pusă serios în balanță atunci când vrem să cumpărăm un dispozitiv original din gama medie sau de buget sau să cumpărăm o clonă a unui smartphone de ultimă generație, probabil la același preț! Atenție deci la ofertele prea ademenitoare!

În afară de o oarecare asemănare cu un smartphone popular, clonele nu oferă niciunul dintre avantajele modelelor originale. Cumpărarea de pe un site cunoscut, serios și reputat este cea mai ușoară și cea mai sigură metodă de a evita aceste clone.

SURSĂSamMobile