Samsung va construi o centrală solară în Washington Township, SUA

136
Samsung vrea sa construiasca o ferma solara in Washington Township
Sursa foto: via eu.cantonrep.com

La aproape doi ani după ce Samsung Renewable Energy a anunțat planuri pentru o centrală solară masivă în nord-estul comitatului Stark, Dakota de Nord, compania încă nu a prezentat statului Washington planuri pentru proiect. Dar, zilele trecute un purtător de cuvânt al companiei spune că lucrările la instalația de aproximativ 323 de hectare din Washington Township, Gloucester, New Jersey, ar putea începe la sfârșitul anului 2025.

Suntem încă în stadiu incipient de dezvoltare, cu un certificat anticipat de Ohio Power Siting Board până în februarie 2024 și construcția la sfârșitul anului 2025”. A spus reprezentantul Samsung, Dansol Woo, potrivit Eu.cantonrep. „Suntem în proces de finalizare a proiectului de mediu și inginerie.” Compania Samsung și-a propus inițial să înceapă construcția la începutul anului 2023 și să finalizeze proiectul în 2024.

Instalație solară în Washington Township în planul companiei Samsung

Samsung Renewable Energy nu a depus o cerere pentru proiectul Washington Township. Site-ul web Stark Solar Project include o hartă aproximativă a locației care poate fi modificată și a fost actualizată ultima dată în septembrie 2022. Potrivit Lauren Siburkis, supervizorul comunicațiilor de stat și de reglementare pentru FirstEnergy, se preconizează că activitatea proiectului se va relua în acest an. FirstEnergy distribuie energie către consumatori, dar nu joacă un rol în producerea acesteia.

Washington Township este o localitate din comitatul Gloucester, statul american New Jersey. Township a fost numit după George Washington. Orașul este una dintre cele peste zece comunități din acest stat numite pentru primul președinte al SUA.

Siburkis a scris într-un e-mail: „FirstEnergy a revizuit planul propus de centrală solară și a trimis studiul finalizat asupra instalațiilor către PJM în ianuarie”. PJM este o organizație de transport care coordonează mișcarea energiei electrice angro în Ohio. Compania nu a putut oferi o actualizare cu privire la instalațiile Stark Solar. Jonelle Melnichenko, șefa de planificare a Comisiei de planificare regională, nu a primit actualizări de la Samsung Renewable Energy de la o ședință publică din decembrie 2021.

Potrivit site-ului web al proiectului, dacă instalația solară Washington Township ar fi construită va produce 150 de megawați. Pentru a vedea ce înseamnă mai concret, aceasta ar putea alimenta echivalentul a 27.750 de case.

Samsung Renewable Energy are alte opt proiecte solare în Statele Unite, toate situate în California. Niciuna dintre acestea nu produce mai mult de 50 de megawați. Acest lucru ar face instalați solară din Washington Township, cel mai mare proiect american de acest fel de până acum. Samsung a avut intenția să investească în centrale solare în Texas, SUA, încă din 2021.