Samsung vrea să investească în centrale solare în Texas, SUA

477
Samsung vrea sa investeasca in centrale solare in Texas SUA
Sursa Foto: via renewablesnow.com

Samsung C&T are în vedere să investească peste 673 de milioane de dolari în construirea de centrale solare din Texas. Scopul Samsung este de a începe producția comercială de energie verde în decembrie 2023, conform Reuters. Samsung a ajuns să folosească 100% energie reutilizabilă la fabricile sale din mai multe țări, inclusiv SUA.

Instalațiile solare vor fi amplasate în Comitatul Milam (Milam County), Texas, arată date publicate de Reuters. Milam County se află la mai puțin de două ore de mers cu mașina de fabrica de cipuri Samsung din Austin. Aici este și una din potențialele locații unde firma sud-coreeană are în vedere construirea unei noi fabrici de cipuri de 17 miliarde de dolari.

Samsung va începe construcția centralelor solare în 2022

Cu o capacitate combinată de aproximativ 700MW, centralele solare vor fi construite de Samsung începând din iunie 2022, conform informațiilor. Un oficial Samsung C&T a declarat pentru Reuters că în prezent „continuă procedurile de aprobare din partea statului”. În acest moment nu există date oficiale din partea Samsung cu privire la proiect.

Producerea de energie solară și eoliană este tot mai mult în atenția marilor companii. Producția crește rapid, pe măsură ce țările din întreaga lume trec de la combustibili fosili la surse regenerabile de energie pentru a opri încălzirea globală. Samsung este una dintre companiile care folosesc 100% energie regenerabilă în fabricile sale din SUA, China și Europa.

Reuters este o agenție de știri deținută de Thomson Reuters. A fost fondată de germanul Paul Julius Reuter la Londra în 1851. Reuters are peste 2.500 de jurnaliști și 600 de fotoreporteri în aproximativ 200 de locații din lume.

Administrația americană condusă de președintele Joe Biden dorește ca toată energia SUA să provină din surse fără emisii de carbon, precum energie nucleară și regenerabilă, până în 2035. Samsung C&T a declarat în octombrie 2020 că a decis să oprească orice investiții și proiecte noi legate de cărbune.

Producătorii de cipuri Samsung, Intel și TSMC s-au angajat să stimuleze utilizarea energiei regenerabile pentru a-și reduce amprenta de carbon. Producția de cipuri, care necesită o cantitate mare de energie, precum și gaze și substanțe chimice, reprezintă cea mai mare parte a producției de carbon atribuibile centrelor de date și telefoanelor mobile. Acest lucru a rezultat din cercetările efectuate de Universitatea Harvard și Universitatea de Stat din Arizona.