Samsung prezintă noi surprize la CES 2022 – „Împreună pentru mâine”

367

CES Las Vegas va fi destul de diluat anul viitor, mai multe companii și-au anulat prezența fizică acolo. Cu toate acestea Samsung va fi una din puținele companii majore de tehnologie prezente fizic, alături de Qualcomm, AMD, Sony, HTC sau OnePlus. Va lipsi Intel, Google, Microsoft iar NVIDIA încă nu s-a decis.

Samsung Electronics a lansat un videoclip teaser înainte de CES 2022, unde își va prezenta viziunea „Împreună pentru mâine”. Videoclipul prezintă extratereștrii care fac munci misterioase în spatele unei ferestre semi-înghețate, prefigurează lucrurile mari pe care Samsung le va anunța la CES 2022 în timp ce își dezvăluie viziunea pentru viitor, conform Samsung Newsroom. Singurul lucru pe care îl garantează Samsung înaintea CES-ului din acest an: consumatorii vor avea o surpriză extraordinară.

Samsung la CES 2022 – „Împreună pentru mâine”

În noiembrie 2021, Consumer Technology Association (CTA) a anunțat premiile CES 2022 pentru inovație în 27 de categorii de produse, inclusiv cele recunoscute drept cele mai bune inovații. Proiectele startup-urilor Samsung C-Lab au primit un premiu Best of Innovation și 21 de premii pentru tehnologiile lor remarcabile.

Samsung Electronics a anunțat că va prezenta 13 proiecte inovatoare din programul său C-Lab la CES 2022. Samsung va dezvălui patru proiecte interesante din C-Lab Inside, programul său intern. De asemenea, va prezenta și nouă proiecte de la startup-uri susținute de C-Lab Outside. Acest program, Samsung C-Lab Outside, este programul de accelerare a startup-urilor companiei deschis publicului.

CES – Consumer Electronics Show este o expoziție de IT organizată anual în luna ianuarie în Las Vegas, SUA. Evenimentul are loc la Centrul de Convenții Las Vegas. Prima ediție a fost organizată în anul 1967 în New York City.

Nici măcar CES 2022 nu se poate feri de efectele unei crize de sănătate, caracterizată de un al patrulea val care lovește puternic. Așa cum, din păcate, ne-am obișnuit pandemia lovește toate evenimentele majore din lumea tehnologiei de aproape doi ani încoace. Și pentru următoarea ediție a CES trebuie să numărăm pe degete companiile care au decis să participe. Unele optează pentru prezentări de la distanță, iar altele au decis să renunțe cu totul la eveniment.

Sunt companii care nu participă fizic la CES Las Vegas

Intel și Microsoft sunt doi giganți mondiali care nu onorează cu prezența CES 2022 Las Vegas. Intel a motivat: „sănătatea și siguranța angajaților, partenerilor și clienților noștri este întotdeauna o prioritate de vârf. După consultarea experților în domeniul sănătății și în spiritul politicilor de siguranță Intel, am decis că planurile noastre pentru CES vor trecerea la experiențe digitale, live, minimizând prezența personalului la fața locului”. Așa că Intel va participa online pentru toate știrile și anunțurile.

Pe aceeași lungime de undă este și Mocrosoft, conform HDBlog: „sănătatea și bunăstarea angajaților noștri sunt prioritatea noastră principală”. După ce a analizat cele mai recente date despre răspândirea rapidă a Covid, Microsoft a decis să nu participe personal la CES 2022. De asemenea, Google și filiala sa Waymo fac un pas înapoi și renunță la a fi prezenți fizic în Las Vegas.