Samsung a prezentat la CES noi televizoare modulare Micro LED

1084

Samsung a prezentat noi televizoare Micro LED de diferite dimensiuni, forme și configurații la CES 2019. Noile modele împing limitele ecranelor TV tradiționale la niveluri de neimaginat până acum, conform site-ului NewsSamsung. Prezentarea a fost făcută în cadrul evenimentului anual CES First Look de la Aria Resort & Casino din Las Vegas. Noua tehnologie revoluționară Micro LED a adus televizoarele The Wall cu un ecran de 75 inch și de 219 inch (556,26 cm!).

De zeci de ani, Samsung a condus industria către inovațiile de afișare de generație viitoare”. A declarat Jonghee Han, președintele Visual Display Business la Samsung Electronics. „Tehnologia Samsung Micro LED se află în fruntea următoarei revoluții în materie de ecrane. Aducem afișaje inteligente, personalizabile, care excelează în fiecare categorie de performanță. Samsung Micro LED nu are limite, doar posibilități nesfârșite”.

Dispunând de tehnologia OLED de vârf și capabilitățile modulare, afișajele Samsung Micro LED oferă o calitate, o versatilitate și un design de neegalat. Aceste ecrane de televizoare care se pot transforma, sunt alcătuite din module individuale de Micro LED-uri. Ele conțin milioane de LED-uri anorganice roșii, verzi și albastre care emit lumină proprie pentru a produce culori strălucitoare pe ecran. Astfel oferă o calitate de neegalat a imaginii care depășește orice tehnologie de afișare disponibilă în prezent pe piață.

Micro LED TV, The Wall de 75 inch și de 5,5 metri!

La CES anul trecut, Samsung a lansat televizorul Micro LED. A prezentat The Wall, ecranul cu LED-uri cu diagonala de 146 inch. Datorită progresului tehnic în procesul de asamblare a semiconductorilor de înaltă rezoluție, cip-uri microscopice LED, Samsung a reușit să creeze un afișaj uimitor de 4K Micro LED într-un format mai mic, de 75 inch. Cu formatul de 75 inch, Samsung face această tehnologie revoluționară accesibilă în camera de zi. Micro Led-ul 4K cu dimensiunea de 75 inch va fi comercializat din 2020.

Consumer Electronics Show (CES) 2005 a avut loc între 6 – 9 ianuarie în Las Vegas. Evenimentul a început rău pentru președintele Microsoft Bill Gates, demonstrația cu Windows Media Center a luat o întorsătură urâtă. Rezultatul fiind un ecran albastru spre amuzamentul spectatorilor. Samsung a prezentat atunci un televizor cu plasmă de 102 inch (2,6 m).

Datorită naturii modulare a micro-LED-urilor, această tehnologie oferă o mare flexibilitate privind dimensiunea ecranului. Acest lucru permite utilizatorilor să-l personalizeze pentru a se încadra în orice cameră sau spațiu. Prin adăugarea modulelor Micro LED, utilizatorii își pot extinde ecranul la orice dimensiune dorită. Funcționalitatea modulară a micro-LED-urilor permite utilizatorilor să creeze ulterior ecranul final chiar și la dimensiunile neregulate pentru a se potrivi în spațiul de care dispun.

Micro LED poate afișa programe în orice tip de raport de ecran

Tehnologia Micro LED de la Samsung, de asemenea, optimizează conținutul indiferent de mărimea și forma ecranului. Chiar și atunci când adăugați mai multe module, afișajele Micro LED pot scala pentru a mări rezoluția – toate păstrând constant densitatea pixelilor. În plus, Micro LED-ul poate suporta totul, de la conținut standard de 16: 9, la filme format 21: 9 cu ecran lat, până la rapoarte de aspect neconvenționale, cum ar fi 32: 9 sau chiar 1: 1 – fără a compromite calitatea imaginii.

Deoarece afișajele cu Micro LED-uri sunt fără colțuri, nu există limite între module chiar și atunci când adăugați mai multe. Rezultatul este un efect uluitor, uimitor, care permite televizorului să se integreze elegant în orice mediu de viață.