Samsung creează o aventură de neuitat în Franța cu Chasseurs de Tornades

350
Chasseurs de Tornades Samsung LED
Sursă foto: Futurescope

Samsung Electronics a echipat noua atracție emblematică, „Chasseurs de Tornades” (Vânătorii de Tornade), din parcul tematic Futuroscope din Poitiers, Franța, cu tehnologie inovatoare pentru a oferi oaspeților o experiență captivantă și reală. Colaborarea Samsung cu Futuroscope Management and Development (FMD) a contribuit la aducerea la viață atracției uluitoare. Cu această ocazie Samsung a instalat la Poitiers, Franța cel mai mare ecran LED circular de 360° din Europa.

Noua atracție, Chasseurs de Tornades, este rezultatul a patru ani de muncă asiduă între echipa FMD și Samsung. Samsung este liderul din domeniu pe piața globală a ecranelor de semnalizare în ultimii 13 ani consecutivi, potrivit SamsungNewsroom. Colaborarea dintre cele două companii a produs o experiență complet captivantă a publicului prin utilizarea tehnologiei audiovizuale de ultimă oră. În acest an Samsung a echipat și Swiss Life Arena din Elveția cu o instalație uluitoare de Cub LED.

Chasseurs de Tornades cu un ecran circular Samsung LED uriaș

Conceptul Chasseurs de Tornades a fost de a oferi spectatorilor o aventură captivantă în care se confruntă cu elementele extreme ale naturii. Bazat pe povestea Chasseurs de Tornades, vizitatorii urmăresc o echipă de cercetători în vehiculul lor de teren în urmărirea tornadelor. Așezați pe o platformă rotativă dinamică, spectatorii sunt față în față cu intensitatea unei tornade puternice pe cel mai mare ecran circular cu LED-uri din Europa.

Tornado Chasers/Chasseurs de Tornades/Vânătorii de tornade este un serial documentar american. A avut premiera pe 19 septembrie 2012 pe TVNweather.com. Serialul a primit de două ori premiul Webby Award, în 2013 și 2014.

Ecranul Samsung LED are 17 metri în diametru pe opt metri înălțime cu o suprafață totală de 420 m². Acest lucru îl face cel mai mare ecran LED de acest tip dintr-un parc de distracții pe care Samsung l-a instalat în lume.

Ecranul este alcătuit din 800 panouri LED din seria Samsung Indoor IFR. Acestea oferă o rezoluție de 21K pentru o imersiune hiper realistă. Datorită tehnologiei LED HDR, scenele sunt optimizate pentru un contrast ridicat pentru a afișa imagini detaliate, realiste. Luminozitatea maximă este de 2.400 niți, iar rata de contrast static este de 12.000:1. În acest fel spectatorii au parte de o imagine incredibilă.

Atracția în sine este un cinematograf cu mișcare dinamică cu 120 de locuri, înconjurat de un ecran LED de 360°. Patru părți ale ecranului se mișcă pentru a permite publicului să intre și să iasă, precum și să vadă două spectacole live prin ușile glisante. Proprietățile de design flexibil ale soluției Samsung Indoor IFR o fac potrivită pentru orice locație, aliniindu-se perfect cu dimensiunile circulare necesare pentru această atracție unică. În plus, soluția IFR oferă o sursă de alimentare dublă, oferind atracției o fiabilitate mai mare.

Chasseurs de Tornades a primit mai multe premii în 2022

Pentru a crea o experiență cu adevărat captivantă pentru spectatori din momentul în care intră în cinematograf, Samsung a echipat zona „pre-show” cu 20 de dulapuri LED pentru a crea un iluzie optică cunoscut sub numele de „hologramă”.

Chasseurs de Tornades a câștigat mai multe premii internaționale în 2022. Amintim aici „Cea mai bună călătorie nouă” la European Star Awards și „Cea mai bună inovație de produs”. A primit și „Cea mai bună experiență întunecată sau media-based” la Premiile de excelență ParkWorld. Cel mai recent, a câștigat „Outstanding Achievement” de la Themed Entertainment Association, o distincție considerată a fi premiul pentru cea mai bună atracție din lume.

Prin instalarea celui mai mare ecran circulare cu LED-uri la 360 de grade din Europa, Samsung a permis FMD să impresioneze oaspeții Futuroscope cu o experiență audiovizuală fascinantă, diferită de oricare alta.