Samsung Chromebook 4 și Chromebook 4+ lansate în SUA

798
Sursa Foto: via SamMobile.com

Am scris zilele trecute că Samsung este foarte aproape să lanseze laptop-urile Chromebook 4 și Chromebook 4+. Acest lucru s-a întâmplat mai repede decât am anticipat, cele două noi Chromebook-uri au fost lansate în SUA. Acestea sunt disponibile pentru 229 USD, respectiv 349 USD și ambele modele sunt preconizate să fie livrate clienților până pe 9 octombrie.

Au trecut câțiva ani de când Samsung a dezvăluit ultimul Chromebook 3, iar acum gigantul tech a lansat două noi modele simultan. Samsung Chromebook 4 și Chromebook 4+ au fost lansate în Statele Unite, fără prea multă reclamă. Ambele laptopuri sunt ușoare, elegante și moderne, sunt low-cost și ideale pentru elevi și studenți.

Specificații Samsung Chromebook 4

Chromebook 4 are un ecran de 11,6 inch cu o rezoluție de 768 x 1366 și cântărește doar 2,6 kilograme. Este alimentat de un procesor dual-core Intel Celeron N4000 cu un procesor Intel UHD Graphics 600 și o memorie RAM LPDDR4 de 4 GB. Dispozitivul are 32 GB stocare eMMC și un slot pentru card microSD, conform Sam Mobile. Laptopul mai are un port USB-C și un port USB 3.0, o cameră de 720p și două difuzoare.

De asemenea, oferă conectivitate Bluetooth 4.0 și Wi-Fi 802.11 și este alimentat de o baterie de 5.070 mAh ce oferă până la 12,5 ore la o singură încărcare. Dintre cele două noi Chromebook-uri, modelul non-Plus este cel care promite o autonomie mai mare a bateriei.

Primele Chromebook-uri au fost lansate de Samsung și Acer Inc. și au început să fie vândute pe 15 iunie 2011. Până în martie 2018, Chromebook-urile reprezentau 60% din calculatoarele achiziționate de școlile din SUA. Chromebook-urile sunt livrate cu sistemul de operare Google Chrome.

Specificații Samsung Chromebook 4+

Chromebook 4+ împărtășește câteva dintre specificații cu modelul mai ieftin. Are procesorul Intel Celeron N4000, aceleași caracteristici de conectare, boxele stereo și camera 720p. De asemenea, este alimentat cu aceeași baterie de 5.070 mAh, dar oferă până la 10.5 ore cu o singură încărcare. Durata de viață a bateriei este cu două ore mai mică decât Chromebook 4. Este, de asemenea, cu aproximativ o jumătate de oră mai mică decât Samsung Chromebook 3. Acest lucru este, în parte, datorat un display mai mare, 15,6 inch, cu un număr mai mare de pixeli de 1920 x 1080.

Ambele Chromebook-uri îndeplinesc standarde de grad militar

Samsung Chromebook 4+ are 6 GB LPDDR4 și se livrează cu 64 GB stocare eMMC. Laptopul este dotat cu un port USB 3.0 și două porturi USB-C. De asemenea, laptopul Samsung oferă conectivitate Bluetooth 4.0 și Wi-Fi 802.11.

Ambele laptopuri au fost supuse unor teste de durabilitate „extinse” și îndeplinesc opt standarde de grad militar. Asta înseamnă că ar trebui să reziste în folosirea zilnică de către elevi și studenți. Nu ar trebui să se oprească când un copil îi lovește accidental de un birou sau cade de la o înălțime mică.