Samsung Chromebook, un nou laptop cu buton dedicat pentru Asistent

115
Samsung va lansa un Chromebook cu un buton pentru Asistent
Sursă foto: 9to5google

Samsung este una din companiile care lansează periodic laptopuri Chromebook. Acum avem informații despre un viitor laptop Samsung Chromebook care va avea un buton dedicat pentru lansarea asistentului inteligent. Un nou Chromebook a apărut în dezvoltare la Samsung cu numele de cod „Xol” – o referire la un șef major din jocul video Destiny 2. Deși au fost și alte Chromebookuri în lucru, “Xol” iese în evidență că tastatura sa va avea o tastă dedicată „Asistent”.

Acest amănunt este interesant, pentru au existat doar câteva dispozitive ChromeOS cu buton „Asistent” de-a lungul anilor. Toate au fost produse de Google – Pixelbook, Pixelbook Go și Pixel Slate. Cum au trecut aproape cinci ani de la lansarea ultimului Pixelbook, apariția unui nou Chromebook cu tastă dedicat Asistent ar putea părea un semn că Google și-a extins ambițiile hardware în acest an.

Un Chromebook este un laptop sau o tabletă livrat cu sistemul de operare Google Chrome. Primele Chromebook-uri au fost lansate de Samsung și Acer în 2011. Hewlett-Packard (HP) și Lenovo sunt primii doi producători mondiali de chromebook-uri.

Cu toate acestea, la multe dintre modificările de cod legate de “Xol” au contribuit dezvoltatorii Samsung. În timp ce Samsung și Google au colaborat în ultimii ani (vezi cipurile Tensor din seria Pixel și colaborarea la hardware-ul AR/VR ), nu pare probabil ca Samsung să construiască următorul Google Pixelbook. În schimb, potrivit 9to5google, cel mai probabil, “Xol” va fi pur și simplu următorul Samsung Chromebook.

Pentru început, știm că Samsung Chromebook cu tastă Assistant – Asistent va avea procesor Intel Raptor Lake. Acest lucru ar însemna fie un procesor Intel Core de a 13-a, fie de a 14-a generație. Se pare că Samsung creează o carcasă tradițională, nu una convertibilă, deoarece „modul tabletă” este dezactivat în mod explicit. Dincolo de asta, alte detalii ale acestui Chromebook încă nu au apărut, lăsând tasta „Asistent” ca principala diferențiere.

Raptor Lake este numele de cod Intel pentru generațiile a 13-a și a 14-a de procesoare Intel Core. Raptor Lake a fost lansat pe 20 octombrie 2022. Raptor Lake are până la 24 de nuclee (8 nuclee de performanță și 16 de eficiență).

În această notă, merită să ne gândim de ce tasta „Asistent” revine pe Chromebookuri. Odată cu creșterea recentă a Gemini AI și a altor instrumente AI, Asistentul Google de școală veche a fost în scădere de turație în ultima vreme. Compania a luat chiar recent câteva capacități de la asistent, în timp ce Gemini s-a arătat că nu este deloc pregătit să servească drept asistent telefonic cu normă întreagă.

Sursă foto: 9to5google

Cu toate acestea, este clar că AI este locul în care se mișcă Google. Astfel ar avea sens ca Google să integreze Gemini în Chromebook-uri. Având în vedere asta, este foarte posibil ca acest Samsung Chromebook să fie livrat cu o tastă dedicat Gemini, nu cu Google Assistant.