Samsung și Google aduc Gemini AI în seria Galaxy S24

192
Samsung si Google aduc Gemini AI in seria Galaxy S24
Sursa foto: via wccftech.com

Samsung a anunțat recent noua serie Galaxy S24 cu o mulțime de completări foarte interesante. Printre altele, Samsung a adus un finisaj de titan celor mai recente produse emblematice. Cu toate acestea, compania a făcut un salt uriaș înainte cu inteligența artificială introdusă în sistemul de operare. Gigantul tehnologic sud-coreean a colaborat cu Google pentru a aduce Gemini AI în seria Galaxy S24. Google a detaliat cum vor beneficia cele mai recente telefoane Samsung de Gemini Pro, Gemini Ultra și Gemini Nano.

Gemini AI este un tip de model de limbaj mare – large language model (LMM) multi-modal dezvoltat de compania Google. De fapt este o familie de astfel de modele LMM, care cuprinde Gemini Ultra, Gemini Pro și Gemini Nano. Google Gemini Ultra este cel mai puternic și necesită ca web-ul să funcționeze.

Seria Galaxy S24 are mai multe caracteristici foarte interesante, dar cele mai proeminente au implicat AI. Totuși, designul este similar cu modelele emblematice de anul trecut, cu câteva upgrade-uri notabile. Per total, seria Galaxy S24 este o actualizare solidă față de seria Galaxy S23. În acest lucru Artificial Intelligence – Galaxy AI are o foarte mare contribuție, iar Gemini AI de la Google va îmbunătăți funcționalitatea diferitelor aplicații în One UI. Potrivit Wccftech, diferitele modele Geminii AI sunt incluse direct în interfața Samsung One UI 6.1.

Gemini Pro de la Google va alimenta aplicațiile Samsung Voice Recorder, Samsung Notes și Tastatura Samsung. De asemenea, va permite funcții de rezumare îmbunătățite atunci când înregistrați prelegeri cu aplicația Voice Recorder. Gemini Nano va face parte din Google Messages, întărind funcții precum Magic Compose și transformând stilurile de mesaje. Cea mai bună parte este că AI este introdus în dispozitiv, ceea ce înseamnă că nu va necesita o conexiune la internet pentru a funcționa.

În cele din urmă, Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra vor profita și de Gemini Ultra din suita Google Gemini AI. Gemini Ultra va fi disponibil pentru dezvoltatori mai târziu în acest an. Acest lucru arată că modelele Galaxy S din anul următor vor prezenta și alte îmbunătățiri ale inteligenței artificiale.

Alte funcții centrate pe inteligența artificială includ Circle to Search, care va acționa ca o caracteristică Spotlight pentru Galaxy S24. Circle to Search – cerc pentru a căuta poate fi folosit pentru a căuta orice pe dispozitiv. Fie că este o imagine, un videoclip sau un text, puteți să selectați orice cu un simplu marcaj cu S Pen-ul sau cu degetul.

Alan Turing, un informatician, matematician și criptanalist, este considerat părintele informaticii și inteligenței artificiale teoretice. Alan Turing a lucrat pentru Government Code and Cypher School la Bletchley Park, Marea Britanie.

Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy poate gestiona foarte bine operațiunile AI de pe dispozitiv. Pentru comparație, cipul Qualcomm este foarte aproape de cipul Apple A17 Pro în ceea ce privește performanța. În timp ce eficiența și optimizările sunt o poveste diferită, cipul poate face foarte bine față sarcinilor de pe dispozitiv. Google și Samsung au un parteneriat de lungă durată pentru Android ca principală legătură de conectare. Companiile vor lucra împreună în continuare pentru a aduce noi îmbunătățiri la Gemini AI.