Samsung prezintă cip-uri de14nm și 10nm pentru tehnologii viitoare

2044

În ultimul timp, Samsung a fost destul de competitivă pe piața materialelor semiconductoare.

Acum, compania produce cip-uri de system de 14nm bazate pe FinFET pentru AMD și Qualcomm (un nanometru, cu simbolul „nm”, este o lungime egală cu o miliardime dintr-un metru sau o milionime dintr-un milimetru, practic invizibilă pentru ochiul uman).

Compania sud-coreeana a anunțat recent că a început deja producția industrială de masă la cip-uri de 10nm SoC (probabil Exynos 8895 și Snapdragon 830 care vor fi folosite la Samsung Galaxy S8). Acum, Samsung a prezentat tehnologii îmbunătățite de fabricație pentru cip-uri de 14nm pentru clienții și partenerii săi.

Samsung Electronics își extinde serviciile tehnologice de fabricare a semiconductorilor odată cu introducerea de cip-uri de 14nm a patra generație (14LPU).

Aceste noi procese de fabricație vor fi utilizate pentru fabricarea de chi-uri de ultimă generație, care sunt destinate să fie utilizate la diferite produse variind de la smartphone-uri la automobile.

Compania a prezentat aceste noi tehnologii la Samsung Foundry Forum la sediul său din America, Device Solutions America.

Gigantul sud-coreean de electronice susține că noua tehnologie 14nm LPU ofera o performanță mai mare la aceeași putere, în comparație cu tehnologia de a treia generație de 14nm LPC.

Compania a spus că noua tehnologie de 14nm este foarte potrivită pentru înaltă performanță și aplicații de calcul intensiv.

Aceste tehnologii vor fi disponibile pentru clienții în al doilea trimestru al anului 2017.

SURSĂSamsung News