Samsung va produce cipuri 5G mid-range pentru Qualcomm

606
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Electronics Co. a primit o comandă pentru fabricarea procesorului de aplicații mobile (AP) Qualcomm Technologies Inc. pentru smartphone-urile mid-range 5G. Conform The Korea Herald, astfel gigantul tehnologic sud-coreean își mărește prezența în industria microprocesoarelor.

Samsung va produce următoarele procesoare 5G din seria Snapdragon 400 pentru Qualcomm destinate smartphone-urilor bugetare. Se așteaptă ca aceste procesoare să intre pe piață cândva în anul viitor, potrivit mass-mediei din Coreea de Sud.

Samsung va produce cipuri 5G pentru Xiaomi, Oppo și Motorola

Samsung a primit recent oferte de procesoare de la companii importante de pe piața mobilă. Producătorii de telefoane, precum Xiaomi, Oppo și Motorola, au decis să utilizeze noul chipset Qualcomm pentru produsele lor.

Samsung a obținut mai multe comenzi majore în ultima perioadă. La începutul acestei luni, surse din industrie au declarat că Samsung va fabrica noile unități de procesare grafică din seria RTX 3000 ale Nvidia Corp. Luna trecută, gigantul tech sud-coreean a declarat că va produce cipul POWER 10 al companiei americane IBM Corp.

Qualcomm este o companie multinațională americană cu sediul în San Diego, California, Statele Unite. Qualcomm a fost fondată în 1985 de Irwin Jacobs și Andrew Viterbi. Qualcoom nu produce procesoare, doar le proiectează!

În prezent, Samsung realizează mai multe chipset-uri 5G pentru Qualcomm. Printre acestea pe Snapdragon 690, utilizând procesul de 8nm și Snapdragon 765/768 cu procesul EUV de 7nm. Având în vedere prețul pentru procesoarele din seria 400, probabil ca această comandă va fi făcută cu procesul de 8nm.

Pentru cei care nu știu, Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, deși se află în urma TSMC pe piața procesoarelor. Potrivit companiei de studiu de piață TrendForce, se estimează că Samsung va avea o cotă de piață de 17,4% în Q3 2020 domeniul procesoarelor la nivel global, în timp ce TSMC are o cotă de piață de 53,9%.

Samsung a promis să investească 112 miliarde de dolari pentru a deveni cel mai important producător de cipuri logice din lume până în 2030. În acest fel Samsung își va îmbunătăți și consolida competitivitatea în sistemele LSI (Large-scale integration).