Samsung va fabrica cipuri auto pentru conducere autonomă pentru Waymo

729
Samsung va produce cipuri auto pentru conducere autonoma pentru Waymo
Sursa Foto: via theedgemarkets.com

Waymo de la Google se numără printre companiile care lucrează la tehnologii auto pentru conducere automată. Aceste vehicule folosesc tehnologii sofisticate și cipuri avansate pentru a se conduce singure. Deci, este de la sine înțeles că doar cele mai bune componente își găsesc drumul în interiorul acestor mașini.

Samsung este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de cip-seturi logice avansate. Acum, conform unor informații din Coreea de Sud, gigantul high-tech va produce cipuri pentru mașini autonome pentru Waymo, divizia de mașini autonome Google.

Waymo va folosi cipuri auto Samsung

Presa sud-coreeană, via SamMobile, scrie că Samsung a câștigat un proiect de dezvoltare a componentelor pentru mașinile cu conducere autonomă de generația următoare ale Waymo. Compania americană a testat un serviciu de călătorie bazat pe mașini care se pot conduce singure și își propune în cele din urmă să schimbe fundamental mobilitatea.

Se pare că Samsung va dezvolta un nou cip pentru compania americană. Acesta poate calcula datele colectate de la diferiți senzori instalați într-o mașină cu conducere automată. De asemenea, poate face schimb de informații cu centrele de date Google în timp real pentru a controla funcțiile centralizate.

Waymo este o companie americană care dezvoltă tehnologii de conducere autonomă. A fost fondată în 2009 și este o filială a Alphabet Inc., compania mamă a Google. Are parteneriate cu Daimler, Nissan-Renault, Fiat Chrysler, Jaguar Land Rover și Volvo.

Întrucât este un proiect special, se spune că va fi realizat de echipa de afaceri personalizată a Samsung System LSI. Samsung nu a comentat problema și nu este deloc surprinzător acest lucru. Gigantul tech sud-coreean rareori oferă informații despre astfel de oferte de afaceri.

Samsung a încercat permanent să găsească noi clienți pentru care să producă semiconductori auto. Munca pe care o face pentru Waymo poate contribui la eforturile de a obține clienți noi. Industria auto de mașini cu conducere autonomă înregistrează o creștere rapidă. Dacă Samsung se va dovedi un partener de încredere pentru Waymo, este posibil să găsească și alții clienți în această nișă pentru furnizarea de cipuri pentru conducere autonomă.