Samsung Exynos Auto 8890 pe sistemul de infotainment la Audi A4

900

Sistemul In-Vehicle Infotainment – IVI al autoturismului Audi A4, echipat cu Samsung Exynos Auto 8890, va fi introdus pentru prima dată în Europa în toamnă. Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, Samsung, a furnizat procesoare auto pentru vehiculele Audi din 2017. Samsung Exynos Auto 8890 este capabil să alimenteze interfața multimedia a Audi și dispune de control audio, control al stării vehiculului și de afișare a navigației pe sistemul infotainment din vehicul, a spus Samsung.

Sistemele de infotainment integrate în automobile oferă conținut de divertisment și informații. Samsung Exynos Auto 8890 este unul dintre cele mai performante de acest fel din industria auto. Sistemele IVI utilizează frecvent tehnologie Bluetooth și / sau smartphone-uri pentru a ajuta șoferii să controleze sistemul cu comenzi vocale, intrare pe ecran tactil sau comenzi fizice.

Samsung Exynos Auto 8890 va echipa modelul standard Audi A4

În timp ce fiecare sistem IVI este diferit, sunt sarcini tipice care pot fi realizate cu un sistem de infotainment. Acestea includ gestionarea și redarea conținutului audio, utilizarea navigației pentru ușurința în conducere, furnizarea de divertisment pentru scaunele din spate, cum ar fi filme, jocuri sau rețele sociale. În același timp se pot primi/expedia mesaje text SMS, se pot efectua apeluri telefonice și accesa conținutul activat pe Internet a unui smartphone.

Samsung a anunțat că procesorul său Exynos Auto 8890 va alimenta platforma de infotainment modulară de înaltă performanță (MIB) de generația a treia a companiei Audi. Conform News Samsung, sistemul IVI va fi echipat ca standard în noul model Audi A4 și în modelele viitoare.

Audi a fost fondat în 1909 și are sediul în Ingolstadt, Germania. Capitalul Audi este deținut aproape în totalitate (99,14%) de Grupul Volkswagen. Sloganul oficial al firmei Audi este „Vorsprung durch Technik – Progres prin Tehnologie”. Cele patru cercuri din sigla Audi simbolizează unificarea în 1932 a celor patru producători de autovehicule: Audi, DKW, Horch si Wanderer.

MIB – Modulare Infotainment-Baukasten este tehnologia Audi care anticipează nevoile șoferilor. MIB ține cont de cele mai recente progrese în domeniul echipamentelor de informare și divertisment ale vehiculelor sale premium. Prezentat în versiunea Audi A4 și în viitoarele alte modele, ultima generație a modelului MIB va include procesorul Samsung Exynos Auto 8890.

Exynos Auto 8890 este un procesor puternic, cu un chipset octa-core și un GPU cu douăsprezece nuclee. Procesorul Samsung a fost conceput conceput pentru a rula fără probleme interfața multimedia a Audi și caracteristicile acesteia, cum ar fi controlul audio, controlul vehiculului și afișarea navigației pe sistemul IVI. Cu performanțe puternice și suport multi-OS și multi-display, Exynos Auto 8890 oferă o experiență extrem de interactivă pentru utilizatori în până la patru domenii diferite.

Noul Audi A4 cu sistemul IVI și Exynos Auto 8890 disponibil din toamnă

Pentru Audi, mobilitatea nu este doar de a ajunge la destinație, ci de a ajunge acolo în condiții de siguranță și satisfacție”. A spus Alfons Pfaller, șeful Arhitecture & Platform Development E / E la Audi. „Am lucrat îndeaproape cu Samsung în ultimii ani pentru a oferi clienților noștri un sistem de infotainment în vehicule. Acesta include interfața multimedia care răspunde instantaneu și precis la controalele utilizatorului pentru o experiență de conducere premium„.

Cu o marcă de automobile ca Audi, experiența de conducere trebuie să fie performantă, sigură și exigentă„. A declarat Kenny Han, vicepreședinte Device Solutions la Samsung Electronics. „Suntem încântați că Samsung Exynos Auto 8890 va propulsa noul sistem de infotainment în autovehiculele Audi. Acesta va deschide noi posibilități pentru o experiență de conducere mai inteligentă și mai plăcută„.

Noul Audi A4 cu sistemul IVI și Samsung Exynos Auto 8890 va fi disponibil în Europa începând cu toamnă.