Samsung va furniza cipuri DDI pentru viitoarele iPad-uri Apple

93
Samsung va furniza cipuri DDI pentru viitoarele iPad Apple
Sursa foto: sammyfans.com

Compania Apple va lansa, probabil în această lună noi tablete, potrivit mai multor informații. Cum Apple nu a lansat niciun iPad anul trecut, fiind prima dată când s-a întâmplat acest lucru de la lansarea primelor iPad-uri în 2010, acestea noi modele sunt foarte așteptate de fani. Acum am aflat că viitoarele iPad-uri Apple vor folosi cipuri DDI produse de Samsung. Display Drive Chips – cipurile de driver de afișare (DDI) pentru viitoarele iPad-uri OLED vor fi furnizate exclusiv de Samsung.

 Este o informație oarecum inedită, este extrem de rar ca o altă companie să furnizeze exclusiv cipuri DDI pentru Apple. Acum acest lucru se întâmplă, gigantul tehnologic sud-coreean va furniza în exclusivitate cipuri Display Drive Chips (DDI) sau Display Driver Integrated Circuits, pentru iPad-urile OLED de la Apple.

Un cip DDI – Display Drive Chips este un semiconductor care controlează pixelii unui afișaj pentru a crea diferite culori. Funcționează astfel încât fotografiile sau videoclipurile să poată fi afișate pe ecran. Un cip DDI este considerată o componentă cheie care determină performanța afișajului precum și, în final, a produsul finit.

Cipurile de driver de afișaj Samsung (DDI) se vor afla pe modelele Apple de iPad Pro de 11 inch (27,94 cm) și Apple iPad Pro de 12,9 inch (32,77 cm). Nu numai iPad-urile, ci și iPhone-urile folosesc ecrane OLED produse de Samsung Display și cipuri DDI produse de Samsung Electronics. Aceste ecrane și cipuri oferă culori incredibile și imagini extrem de clare, potrivit SammyFans. Totuși, dintre iPad-uri, doar variantele Pro sunt echipate cu ecrane OLED. Aceste se vând în cantități mai mici decât vânzările totale de iPad-uri și iPhone-uri.

Cipurile DDI sunt utilizate pe scară largă pentru afișajele mobile din smartphone-uri și alte dispozitive inteligente, precum și pentru afișajele cu ecran plat mai mari. Piața globală DDI va atinge ~11.510,3 milioane de dolari în 2033.

Apple este renumit pentru politica multi-furnizor de diversificare a liniilor de aprovizionare cu componente pentru a reduce prețurile și a stabiliza oferta și cererea. Dar acum Apple merge exclusiv cu Samsung în ceea ce privește cipurile DDI în următoarele iPad-uri Apple OLED.

Samsung Display nu are egal în calitatea ecranelor produse, indiferent că acestea sunt pentru telefoane, tablete, televizoare sau alte dispozitive. Nu este pentru prima dată când Apple folosește ecrane OLED de la Samsung pentru telefoanele și tabletele sale. Inclusiv iPhone 15 Pro Max și folosește ecrane produse de Samsung Display.

De menționat că, Samsung Electronics este numărul 1 pe piața cipurilor DDI, începând cu trimestrul al treilea al anului trecut. Samsung Electronics DDI are o cotă de piață de 29,7%.