Samsung va produce cipuri pentru propriile dispozitive XR

177
Samsung va produce cipuri pentru dispozitive XR
Sursa foto: via sammobile.com

Se așteaptă ca Samsung să dezvăluie o nouă cască XR (Extended Reality) la sfârșitul acestui an sau în prima jumătate a anului viitor. Compania ar putea concura cu primul dispozitiv XR al Apple, programat să fie dezvăluit încă de luna viitoare. Gigantul sud-coreean intenționează acum să dezvolte cipuri pentru propriile dispozitive XR.

Samsung System LSI, subsidiara companiei care proiectează procesoare Exynos și senzori pentru camere ISOCELL, se va ocupa de aceste procesoare. Samsung System LSI a început să facă primul pas spre realizarea de procesoare pentru dispozitivele XR.

Dispozitive XR cu cipuri produse de Samsung System LSI

Compania intenționează să se aventureze pe piața cipurilor XR, deoarece mai multe branduri sunt tentate de această piață. Samsung intenționează să-și lanseze propriile dispozitive XR după ce Apple își va lansa propriile căști în această vară. Nu știm dacă viitoarele căști Samsung XR vor fi lansate în cursul acestui an sau în anul viitor. Potrivit SamMobile, care citează o informație de la KEDGlobal, compania coreeană intenționează să concureze cu Google și Qualcomm.

Samsung ar putea să proiecteze cipuri complet noi sau să le modifice pe cele existente pentru a se potrivi dispozitivelor XR. Aceste procesoare sunt folosite pentru a rula sistemul de operare și aplicațiile, pentru a calcula datele de la senzori și pentru a urmări mișcările unui utilizator. Dispozitivele XR pot crea experiențe precum traducerea live a limbilor, întâlniri captivante și navigare cu date bogate suprapuse peste realitate.

XR – Extended Reality este un termen care se referă la realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR) și realitatea mixtă (MR). Tehnologia este menită să combine sau să oglindească lumea fizică cu o „lume digitală geamănă” capabilă să interacționeze cu ea.

Counterpoint Research susține că peste 110 milioane de dispozitive XR ar putea fi vândute anual până în 2025. Este un salt masiv de la actualele 18 milioane de unități vândute în 2022. Piața globală a dispozitivelor XR ar putea atinge vânzări de 50,9 miliarde USD până în 2025. Este o creștere incredibilă de la cele 13,9 miliarde de dolari în 2022. Samsung MX (Mobile Experience) a încheiat un parteneriat cu Google (pentru OS) și Qualcomm (pentru procesor) pentru prima sa cască XR.