Isocell Zoom și Isocell Zoom Pro – noi nume pentru camerele Samsung

165
Samsung Isocell zoom Pro
Sursa foto: galaxyclub.nl

De câțiva ani încoace, Samsung are mare succes cu camerele telefoto, mai ales cele din telefoanele cu Ultra în nume. Combinația de zoom optic 3x și 10x merge este extrem de apreciată de trei generații – de la S21 Ultra la S22 Ultra până la actualul Galaxy S23 Ultra. Dar cât timp va continua Samsung să folosească aceeași „configurare”? Noile brevete de mărci înregistrate – Isocell Zoom și Isocell Zoom Pro – sugerează noi camere cu zoom. Vor fi acestea pe Galaxy S24 Ultra?

Samsung a depus de două zile o cerere în Regatul Unit pentru protecția mărcilor comerciale Isocell Zoom și Isocell Zoom Pro. De când a brevetat senzorii ISOCELL pentru camere, mai multe astfel de mărci depuse de Samsung au apărut și dispărut de-a lungul anilor. Dar, potrivit GalaxyClub, nimeni nu a mai văzut adăugările Zoom sau Pro până acum.

Noi camere telefoto: Isocell Zoom și Isocell Zoom Pro

Documentele pentru cererea de brevet în sine dezvăluie doar că denumirile sunt destinate senzorilor camerei. Detaliile care aparțin în mod specific unui senzor Isocell Zoom (Pro) nu sunt furnizate în continuare. Am mai văzut relativ recent cereri de brevet primite de Samsung pentru o cameră cu zoom cu stabilizare a imaginii prin schimbarea senzorului. Cu toate acestea, nu știm dacă senzorii ISOCELL Zoom și Isocell Zoom Pro ar putea avea vreo legătură cu asta.

Desigur, următoarea întrebare logică care se pune este: pentru ce dispozitive – telefoane – sunt destinați senzorii Isocell Zoom Isocell Zoom Pro? Este tentant să ne gândim imediat la următorul Ultra: Galaxy S24 Ultra, care va apărea la începutul lui 2024 ca model de top al seriei Galaxy S24. O nouă configurație a camerei cu telefotografie nu ar fi deplasată după recentele Ultra, pe lângă camera principală de 200MP care se află deja în S23 Ultra.

Intellectual Property Office – Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală. Este organismul oficial guvernamental responsabil de drepturile de proprietate intelectuală în UK. Este o agenție executivă a Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie.

Noile cereri de mărci au fost depuse în Marea Britanie la Intellectual Property Office (IPO) și în Coreea de Sud la KIPRIS. Cu toate acestea, este încă foarte devreme pentru a face declarații concrete despre camerele dispozitivului respectiv. Mai mult, alte câteva telefoane Samsung vor apărea înaintea viitoarei serie Galaxy S24. Luați în considerare Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Dispozitivele din seria Z nu au fost în mod tradițional foarte concentrate pe camerele cu zoom. Acest lucru se datorează în principal lipsei de spațiu în carcasele subțiri. Dar, poate un senzor ISOCELL Zoom / Isocell Zoom Pro oferi o soluție? Nu știm în acest moment.