Samsung spune că va dezvolta cipuri cu „performanță asemănătoare omului”

269
Samsung spune ca va dezvolta cipuri cu performanta asemanatoare omului
Sursa foto: via zdnet.com

Samsung a declarat că va dezvolta procesoare cu „performanță asemănătoare omului – human-like performance”. Această afirmație a fost făcută la evenimentul Tech Day din San Jose, California. La Tech Day (3 – 4 octombrie), Samsung a împărtășit câteva obiective ambițioase pentru viitorul afacerii sale cu semiconductori. Samsung spune că dorește să dezvolte tehnologii și să converge gama sa largă de cipuri logice pentru a oferi senzori care pot acționa ca toate cele cinci simțuri umane în viitor.

Samsung System LSI Business este subsidiara Samsung care proiectează procesoare. Aceasta se va concentra pe îmbunătățirea performanței IP-urilor sale esențiale, cum ar fi unitatea de procesare neuronală, modemul, CPU, GPU și altele, a declarat gigantul tehnologic sud-coreean. Compania a declarat că își propune să îmbunătățească performanța cipurilor sale la un nivel la care acestea să poată îndeplini sarcinile umane la egalitate cu modul în care pot oamenii.

Cipuri Samsung cu performanțe incredibile

Trăim într-o epocă în care mașinile necesită să învețe și să gândească așa cum o fac oamenii”. Astfel importanța cipurilor logice, sau procesoarelor, este din ce în ce mai mare„. A spus șeful Samsung System LSI Business, Yong-in Park la Tech Day, potrivit Zdnet.

Gigantul tech sud-coreean a oferit până acum aproximativ 900 de produse în acest sector industrial. Este vorba printre altele de procesoare, senzori de imagine, modemuri, circuite integrate pentru drivere de afișare, circuite integrate de gestionare a energiei și cipuri de securitate, a spus Park. „Compania va lucra pentru a converge aceste game largi de cipuri pentru a oferi o soluție totală pentru clienții săi„.

Samsung System LSI lucrează la îmbunătățirea în continuare a senzorilor de imagine de înaltă rezoluție. Viitoarele camere Samsung vor putea capta imagini egale cu ceea ce vede ochiul uman. În același timp, Samsung va lansa senzori care pot acționa ca toate cele cinci simțuri umane, a spus compania.

În 2022 în California trăiesc 186 de miliardari. Primii trei sunt Larry Page (Alphabet) cu o avere netă de 111 miliarde USD; Sergey Brin (Alphabet) cu o avere de 107 miliarde USD; și Mark Zuckerberg (Facebook) cu o avere de 67,3 miliarde USD.

În California, Samsung System LSI Business și-a împărtășit noile oferte, cum ar fi Exynos Modem 5300 și Exynos Auto V920. Un nou driver de display IC pentru panouri OLED cu puncte cuantice (QD), fabricat de subsidiara Samsung Display, a fost prezentat în timpul evenimentului.

Cu o zi mai devreme Samsung Foundry, a susținut că va comercializa cipuri de 1,4 nanometri (nm) până în 2027. Samsung a început producția de masă de cipuri de 3 nm la începutul acestui an, devenind prima companie din industrie care a făcut acest lucru.