Samsung a prezentat noi cipuri de securitate pentru dispozitive mobile

591
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat o soluție de securitate de sine stătătoare pentru dispozitivele mobile. Noul cip și software-ul dedicat va oferi protecție pentru sarcini precum bootarea, stocarea izolată, plata mobilă și alte aplicații. Soluția constă dintr-un mic cip Secure Element (SE) (S3FV9RR) și un software de securitate îmbunătățit. Chipul de securitate este certificat ca nivel de evaluare (CC EAL) 6+, cel mai înalt nivel pentru o componentă mobilă.

În era mobilității și interacțiunilor fără contact, ne așteptăm ca dispozitivele noastre conectate să fie extrem de sigure. Vrem să protejeze datele cu caracter personal și să permită activități fintech, cum ar fi operațiuni bancare mobile, tranzacționare de acțiuni și tranzacții de criptocurrency„. A spus Dongho Shin, vicepreședinte senior al Sistemului de marketing LSI la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Cu noua soluție de securitate autonomă (S3FV9RR), Samsung pune un lacăt foarte sigur pe dispozitivele inteligente pentru a proteja informațiile”.

Cip Samsung pentru telefoane, pașapoarte electronice sau criptomonede

Noua soluție de securitate Samsung este un sistem îmbunătățită care urmează soluției de primă generație (S3K250AF) anunțată în februarie. Noua soluție de securitate este o componentă de ultimă generație cu nivel de asigurare mai ridicat decât predecesorul său CC EAL 5+. Are un element hardware securizat certificat CC EAL 6+, S3FV9RR, și un software de securitate puternic. CC EAL 6+ este utilizat în aplicații care cer cele mai stricte cerințe de securitate de pe piață. Va fi utilizat în smartphone-uri, tablete, pașapoarte electronice și portofele hardware pentru criptomonede.

Cu o capacitate de stocare dublu securizată, noua soluție de securitate acceptă boot-ul securizat și autentificarea dispozitivului care duce securitatea mobilă la nivelul următor. În special pentru furnizorii de servicii, producători și organizații, autentificarea sigură a dispozitivului este îmbunătățită cu RoT atunci când rulează aplicații proprii pe un dispozitiv mobil. RoT servește ca un motor de calcul separat care controlează procesorul criptografic al platformei de calcul a dispozitivului.

RoT – Root of Trust este o sursă hardware de încredere, fundamentul de care depind toate operațiunile unui sistem de calcul. Conține parolele utilizate pentru funcțiile criptografice și permite un proces de boot sigur. Este un modul de securitate de sine stătător sau implementat într-un procesor.

Ca soluție autonomă, noua soluție de securitate Samsung poate funcționa independent de performanțele de securitate ale procesorului principal al dispozitivului. Acest lucru face ca soluția să fie extrem de versatilă. Extinde capacitățile de securitate ale dispozitivelor mobile, ale aplicațiilor IoT și ale altor dispozitive la toate nivelurile de performanță. Soluția îndeplinește, de asemenea, cerințele modulului de securitate hardware pentru operațiunile criptografice prezentate de o versiune viitoare a sistemului de operare mobil.

Noua soluție de securitate Samsung, S3FV9RR, este așteptată să fie disponibilă în al treilea trimestru al acestui an.