Platforma SDK Samsung Blockchain un mare pas înainte

730
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Blockchain a fost unul dintre principalele cuvinte din industriei tehnologiei și finanțelor în ultimii ani. Tehnologia blockchain a cunoscut o creștere solidă și constantă. Plecând de la recentele boom-uri ale criptocurrency-ului și discuțiile active despre aplicarea practică, blockchain este pregătit să evolueze și mai mult. Platforma SDK Samsung Blockchain este dezvoltată tocmai pentru acest lucru.

Principalele beneficii blockchain decurg din descentralizare și transparență. Prin distribuirea datelor pe mai multe computere și nu pe un server centralizat, nicio autoritate nu are control asupra informațiilor, ceea ce o face mai corectă, mai sigură și mai transparentă. Din aceste motive, Platforma SDK Samsung Blockchain are potențial promițător într-o varietate de industrii, inclusiv finanțe, medicamente, imobiliare și divertisment.

De la portofelele cryptocurrency la DApps (aplicații descentralizate), Samsung și-a construit constant o varietate de servicii bazate pe blockchain. Gigantul tech vede aici oportunitatea de a valorifica potențialul extraordinar al acestui domeniu. Dar totuși, există o serie de obstacole de depășit înainte ca tehnologia blockchain să devină obișnuită. Pentru acest lucru Samsung a lansat platforma SDK.

Majoritatea aplicațiilor blockchain sunt bazate pe web și PC

Unul dintre obstacolele majore ale utilizării mobile blockchain este că, în mediul actual, majoritatea aplicațiilor blockchain sunt bazate pe PC sau web. Motivul principal pentru aceasta este securitatea. Platforma SDK Samsung rezolvă această problemă.

Accesul la un blockchain necesită atât o parolă publică cât și una privată, sau șiruri criptice aproape imposibil de ghicit pur și simplu prin noroc. Aceasta este atât puterea, cât și slăbiciunea tehnologiei blockchain. Deși este imposibil să accesezi date într-un blockchain fără parola, un hacker tot poate să-ți acceseze datele. În loc să piardă timpul ghicind codul de intrare, hackerii încearcă să fure datele în cel mai vulnerabil punct al sistemului – computerul personal sau dispozitivul mobil.

Blockchain este o listă de date în continuă creștere numite blocuri, legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Conceptul de Blockchain ca sistem de gestionare a bazelor de date distribuite a fost descris inițial în 2008 de Satoshi Nakamoto în Cartea albă despre Bitcoin. Nakamoto este cel care a creat Bitcoin.

Ori de câte ori parolele de blockchain sunt introduse, afișate sau stocate necriptate pe astfel de dispozitive, acestea sunt susceptibile de a fi văzute de un hacker. În plus, DApps-urile mobile construite pentru blockchain, de obicei, stochează parole private în stocarea lor internă de date, vulnerabile la hacks. Samsung abordează unele dintre aceste probleme și împinge soluțiile spre blockchain-uri mobile.

Furnizarea de soluții Blockchain

La începutul anului, compania a anunțat aplicația portofel Samsung Blockchain Wallet, împreună cu flagship-ul Galaxy S10 activat pe blockchain. Scopul portofelului este de a permite utilizatorilor să efectueze tranzacții în criptomonede și să acceseze cu ușurință DApps pe smartphone. Acest lucru a fost făcut prin intermediul Samsung Blockchain Keystore.

Samsung Blockchain Keystore este o parte a inițiativei Samsung blockchain și abordează unele dintre problemele cheie de securitate prezentate prin aducerea blockchain pe platformele mobile. Samsung Blockchain Keystore permite utilizatorilor să-și trateze telefonul ca un portofel rece, stocând informațiile private într-o zonă securizată dedicată, cu protecția suplimentară a Samsung Knox.

De asemenea, Samsung le-a oferit dezvoltatorilor DApp acces la Samsung Blockchain Keystore prin intermediul SDK Samsung Blockchain Keystore, permițându-le să integreze Samsung Blockchain Keystore în DApps-ul lor și să ofere o autentificare sigură a parolelor private. Implicarea Samsung în blockchain se extinde și mai mult cu Platforma SDK Samsung Blockchain.

Platforma Samsung Blockchain SDK deschide noi uși pentru dezvoltatori

Platforma SDK Samsung Blockchain a fost anunțată la SDC19 (Samsung Developer Conference 2019). Este o soluție cuprinzătoare care abordează două dintre cele mai mari obstacole în extinderea ecosistemului DApp: securitatea și complexitatea construirii unui DApp compatibil cu dispozitivele mobile. Noul SDK nu permite doar DApps ci și capacitatea de a-și integra perfect aplicațiile într-un spațiu mobil și pentru aplicațiile moștenite care doresc să integreze funcțiile blockchain, precum activarea plății cu criptocurrency.

Platforma SDK Samsung Blockchain deschide noi oportunități pentru dezvoltatori și o experiență mai bună blockchain. Reducerea complexității construirii de aplicații blockchain este un impuls uriaș atât pentru dezvoltatori cât și pentru utilizatori.

Un browser DApp mobil dedicat deschide ușa pentru dezvoltatori, permițând aplicațiilor blockchain bazate pe web să funcționeze pe mobil cu o simplă integrare SDK. Utilizatorii nu vor mai avea nevoie de acces la un desktop sau laptop pentru a efectua plăți prin criptomonede, deoarece vor putea utiliza aplicațiile chiar de pe telefoanele lor.

Asistența pentru aplicații vechi înseamnă că dezvoltatorii pot încorpora cu ușurință blockchain în orice aplicație existentă. Acest lucru permite utilizatorilor să efectueze plăți în cryptocurrency în aplicațiile preferate – fie că este vorba de cumpărarea unei cafele, cumpărare de articole sau abonare la servicii de aplicații.

Poate cel mai important, noua platformă Samsung oferă utilizatorilor liniște sufletească cu o securitate îmbunătățită. Odată cu integrarea Ledger, utilizatorii au acum și mai multe opțiuni pentru stocarea parolelor private.

În cele din urmă, platforma Samsung Blockchain SDK este un mare pas înainte atât pentru dezvoltatori cât și pentru utilizatorii din comunitatea blockchain. Dezvoltatorii vor putea mai ușor să integreze blockchain-ul în software-ul lor, în timp ce ecosistemul în expansiune al DApps le va permite utilizatorilor să tranzacționeze cu blockchain cu ușurință în aplicațiile lor cele mai des utilizate, indiferent unde se află.