Samsung, Cisco și Orange demonstrații de 5G la MWC 2019

917

Samsung Electronics, Cisco și Orange au prezentat la MWC 2019 două aplicații industriale promițătoare de 5G – o dronă și un robot industrial. În perioada 25-28 februarie, cele trei companii au arătat pentru prima dată mai multe dispozitive echipate cu 5G, la această expoziție.

Drona 5G are un sistem video de înaltă calitate și o latență scăzută, conform NewsSamsung. A fost pilotată din cabina Orange de la Fira de Barcelona. Drona, care a fost în aer într-un centru Orange, are un router 5G care este utilizat pentru a transfera comenzi către dronă și pentru a transmite înregistrări video de înaltă calitate cu o latență redusă. În cabina Orange, pilotul a fost văzut controlând drona folosind o tabletă de 5G. Tableta de 5G afișează și transmite simultan, în 5G, un flux video de înaltă calitate filmat de dronă. Aeromedia, un operator de vârf în domeniul dronelor, a colaborat la această demonstrație.

Robotul industrial 5G transportă componente de pe liniile de fabricație și transmite live video activitatea sa. Robotul 5G are o cameră de 360​° și o cameră Full HD. Fluxurile video permit operatorilor să monitorizeze de la distanță locația robotului, să reacționeze și să-l controleze atunci când funcționarea sa autonomă este întreruptă din cauza unor obstacole neașteptate. Transmisia video și comenzile care controlează robotul sunt transmise printr-o rețea de 5G. Această demonstrație a fost făcută în colaborare cu Acciona, o companie globală care oferă surse regenerabile de energie, infrastructură și servicii.

Samsung și Cisco au demonstrat aplicarea industrială a 5G

Samsung și Cisco și-au unit forțele pentru această demonstrație live. Samsung a folosit soluțiile sale 5G, inclusiv RAN virtualizat și una dintre cele mai mici unități de acces 5G. A mai folosit, de asemenea, mai multe routere interioare și exterioare 5G și tablete de 5G. Platforma Ultra Gateway de la Cisco oferă un nucleu de pachete virtuale de 5G pe infrastructura Cisco NFV, care oferă o capacitate și o flexibilitate sporită. Folosind lărgimea de bandă disponibilă la benzi de tip mmWave de 26 GHz și tehnologii avansate de antenă, companiile au reușit să obțină mobilitate, o latență extrem de scăzută și o capacitate ridicată care să permită transferul de înregistrări video de înaltă calitate.

Cisco Systems Inc. este un conglomerat tehnologic multinațional american cu sediul în San Jose, California, în centrul Silicon Valley. Cisco dezvoltă, produce și vinde hardware de rețea, echipamente de telecomunicații și alte servicii și produse de înaltă tehnologie. Cisco a fost fondată în 1984 de doi oameni de știință de la Universitatea Stanford.

Acum putem înțelege mai bine modul în care această tehnologie funcționează în medii industriale reale. Este un pas important în promovarea dezvoltării 5G„. A declarat Mónica Sala, șef de tehnică și informare la Orange Spania.

„5G are potențialul de a transforma industria și societatea prin deblocarea modelelor de afaceri creative”. A declarat GY Seo, șef al departamentului Global Sales & Marketing, Networks Business la Samsung Electronics. „Prin utilizarea soluțiilor noastre 5G dovedite în mediul comercial, vom continua colaborarea cu partenerii globali. Vom accelera procesele de utilizare în lumea reală a 5G, ce vor afecta în cele din urmă viața noastră de zi cu zi”.

Samsung, Cisco și Orange vor continua testele de 5G

Continuăm să extindem testele noastre 5G cu Samsung și Orange pentru a ajuta Orange să exploreze diferite cazuri de utilizare care să corespundă cerințelor clienților săi„. A declarat Kishen Mangat, vicepreședinte și director general al Mobility Provider Service, Cisco. „Prezentarea dronei și a robotului industrial la MWC demonstrează impactul pe care 5G îl poate avea. 5G, mai ales atunci când este asociat cu tehnologii de virtualizare și automatizare, poate ajuta companiile să-și exploateze la maxim resursele„.